CHP'nin tezkereye vereceği oy belli oldu

CHP'nin tezkereye vereceği oy belli oldu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkereye 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda oylanması beklenirken, CHP'den ilk resmi açıklama geldi.

kapak-001912.jpg

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tezkereye 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı. CHP, son yıllarda tezkere oylamalarında 'evet' oyu kullanıyordu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bunun gerekçesini 2019 yılında şöyle açıklamıştı: "Askerlerin hatırı için oğlunu gönderen askerlerin annelerinin hatrı için, o çocukların burnu kanamasın diye içimiz yana yana 'evet' diyeceğiz."

Kılıçdaroğlu, geçen sene de “Biz iki büyük amaç için tezkereye 'evet' dedik. Bunlardan biri terörle mücadeleydi ama ettirmiyorsun. İkincisi göçün önlenmesiydi onu da önleyemiyoruz. Peki bizim askerimiz ne yapıyor orda şimdi?” diye konuşmuştu. Özel'in 'hayır' oyu vereceklerini açıklamasıyla partinin tutumunda değişiklik yaşandığı görüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.