CHP’yi Şeriata Davet Ettiler!

CHP’yi Şeriata Davet Ettiler!

CHP Amasya İl Başkanlığı’na şeriat çağrısı yapılan bir mektup gönderildi.

İki sayfa el yazısı mektubun 15 Şubat 2017’de İstanbul Sirkeci PTT’den postaya verildiği belirtilirken mektupta “Gül Park” ismi ve imzası yer aldı. Mektup zarfının ön yüzünde ise el yazısıyla “Caner Ankara Cad. 21- 2 Cağaloğlu” adresi yer aldı.

Mektupta, “Bu bir tebliğdir Türkiye. Ey Türk mileti Türkiye Cumhuriyeti devleti laik demokratik Cumhuriyettir. Kanunları gavur, tüm yönetim birimleri gavurdur. Ey millet. Siz Müslüman mısınız? Evet diyenler Müslüman’ın başında gavur kanunlarla yönetilen devlet olmaz. Müslümansanız şeriatı ilan edin. Türkiye 1921 Ankara antlaşması ile gavurluğu kabul etmiştir. Lozan’da tam şeklini almış dinsiz laik olmuştur” denildi. Atatürk’e hakaret ifadelerinin yer aldığı mektupta, “Elbette cihat olacak, cihat İslam’ın temelidir. Cihat olmazsa olmaz” gibi ifadeler yer aldı.

CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, şeriat çağrısı yapan mektubu hazırlatanların bulunması için Cumhuriyet savcılarına çağrıda bulundu. Karagöz, “21. yüzyılda demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, laikliği özümseyememiş, anlayamamış böyle bir güruh var. Bu kafa dinci terör örgütlerini besleyen IŞİD kafasıdır. Bu bağnaz, gerici kafa yaşanan süreçten cesaret almaktadır. Ülkemiz adeta tarikatlar ülkesi haline döndürülmüştür. Bu bağnaz zihniyet barışımızı, kardeşliğimizi, birliğimizi de tehdit etmektedir. Bu mektubu gönderenler, hazırlatanlar bulunmalı, Cumhuriyet savcıları gerekeni yapmalıdır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhuriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.