Chrome 86 sürümü ortalığı karıştıracak!

Chrome 86 sürümü ortalığı karıştıracak!

Aşırı RAM kullanımı sorunu ile boğuşan Google Chrome, karanlık mod özelliği için yeniden güncellenecek. 

Alınan bilgilere göre arama motoru devinin kullanıcılardan şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Zira Google bundan böyle kullanıcıların karanlık modu desteklemeyen İnternet sitelerini karanlık mod kullanımı adına zorlamasına izin vermeyecek.

Karanlık temanın desteklenmediği dijital platformlar, chrome://flags/#enable-force-dark komutu sayesinde karartılabiliyor. Bu komut kullanıldığı takdirde karşınıza bir sayfa çıkıyor.

google-chrome-karanlik-mod-ozelligi-icin-guncellenecek-google-chrome-86-1.jpg

Bu sayfada yer alan ilk seçeneği sağ tarafta bulunan menüden aktifleştirmeniz gerekiyor. Aktifleştirme seçeneğinden sonra kendisini yeniden başlatan Google Chrome, bu aşamadan sonra bütün sitelerde siyah arkaplan kullanmaya başlıyor.

Bu mod için herhangi bir ayar seçeneği mevcut değil. Yukarıda yer alan komut dizilimi, bu eksikliği gidermek için kullanılıyor. Bu özellik maalesef Android için Chrome yazılımının Chrome 86 isimli sürümünde ortadan kaldırılacak.

Bilindiği üzere Google hiçbir zaman İnternet sitelerinin yapısını zorlayan bu özelliği resmî olarak yayımlamadı. Karanlık mod kullanımını kısıtlayan bu uygulamadan masaüstü kullanıcıları da etkilenecek.

Kaldırma işlemi bu yılın eylül ayında tamamlanacak. Birçok kullanıcının çok severek kullandığı bu temanın kullanım açısından sınırlandırılması, şimdiden bazı kullanıcıların Google’a tepki göstermesine neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.