Chrome artık her Android cihazda çalışmayacak

Chrome artık her Android cihazda çalışmayacak

En çok kullanılan internet tarayıcılarından Google Chrome, yeni sürümünde milyonlarca aktif Android cihazda çalışmayacak.

XDA Developers’ta paylaşılan bilgilere göre Chrome için minimum API seviyesi 4.1’den 4.4’e yükseltilecek. Bu da demek oluyor  ki; Android 4.4’ün altında çalışan bütün cihazlar, artık Google Chrome’un en son sürümünü desteklemeyecek.

Android 4.4 ve altına Google Chrome desteği yok!

Android dağılımı verilerini incelediğimizde Jelly Bean (4.1-4.3) sürümü hala aktif Android cihazların yüzde 3.2’lik bir bölümüne tekabül ediyor. Dünya çapında 1 milyar aktif cihazın kullanımda olduğunu düşündüğümüzde, yaklaşık olarak 32 milyon cihazın Jelly Bean sürümüyle çalışıyor. Bu kullanıcılar artık son sürüm Google Chrome’u kullanamayacaklar.

Android Jelly Bean bundan tam 6 sene önce duyurulmuştu. Jelly Bean ile çalışan pek çok cihazın da, KitKat güncellemesini alma şansı olmadı. Şu anda Jelly Bean temelli cihazları kullanan kullanıcılar, bahsi geçen tarayıcının eski versiyonunu kullanmaya devam edebilecekler fakat bunun pek güvenli olmadığını da belirtmekte yarar var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.