Chrome, kripto madenciliği engellendi

Chrome, kripto madenciliği engellendi

Kripto para birimleri tam yükselişe geçti derken, Facebook, Twitter ve Google cephesinden üst üste gelen yasaklama kararları ortalığı karıştırdı.

Google, kripto para birimlerinin reklamlarını engelleme kararının ardından şimdi de Chrome Web Store‬‬ üzerindeki kripto para madenciliği yapmaya yarayan eklentileri kaldırdı.

Chrome Web Store‬‬ kripto para madenciliğine geçit vermiyor!
 

Kripto para madenciliği yapmak için bildiğiniz gibi sadece sizin bilgisiyarınızın kullanılmasına gerek yok. Yazacağınız küçük bir script ile internete bağlı olan bilgisayarlara virüs bulaştırabilir ve diğer PC’ler üzerinden kripto para madenciliği yapabilirsiniz.

Tarayıcı bazlı kripto para madenciliğinin önüne geçmek için geçtiğimiz aylarda Adblock kripto madenciliği koruma özelliğini devreye sokmuştu. Şimdiki süreçte ise Google’dan bir hamle geldi. Google, Chrome tarayıcısına resmi olarak eklenti yüklenmesine imkan sağlayan Chrome Web Store‘dan kripto para madenciliği yapmaya yarayan tüm eklentileri kaldırdı.

Kripto para madenciliği için Chrome Web Store’a yüklenecek olan eklentilerin de red edileceğini açıklayan Google, bu hamlesi ile istemsiz bir şekilde yüklenen eklentilerin önüne geçip, kullanıcılarının güvenliğini üst seviyeye çıkaracak. Peki, Google daha önce bu tip eklentilere neden izin vermişti?

Chrome Web Store‬‬
 

Google, kripto paranın yaygınlaşması ile kullanıcılarına bir jest yapmış ve bu eklentilere izin vermişti. Google eklentiler için belirli kriterleri de şart koşmuştu. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi ve mağazadaki eklentilerin yüzde 90‘ı bu kriterlere uymadı. Google da kalıcı bir çözüm olarak eklentileri komple kaldırmakla çok doğru bir hamle yapmış oldu.

İşlemci ve ekran kartının gücünü adeta sömüren kripto para madenciliğine önümüzdeki dönemlerde daha fazla yaptırım uygulanacağını düşünüyoruz. Teknoloji devlerinin karşı çıktığı bu para birimi için yolun sonu yakında görünebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.