Chrome mobil için özelleştirme özelliği geliyor

Chrome mobil için özelleştirme özelliği geliyor

Google Chrome mobil versiyonunun yeni bir özelliği ortaya çıktı. Google, Chrome Beta 92 sürümü ve Canary 93 (93.0.4536.2 sürümü ve üstü) için getirilen özelleştirme özelliği için adres çubuğuna yeni bir düğme ekledi.

Google, Chrome Android‘de özelleştirme denemesinde sekme tuşu ile adres çubuğu arasına yeni düğme ekledi. Yeni simgeyi özelleştirip sesli arama, paylaşma simgesi gibi farklı Chrome kısayollarını eklemeniz mümkün olacak.

Şu an için Google Chrome Android versiyonunda bulunmayan ayarı Chrome Beta veya Canary üzerinden denemek mümkün. Beta ve ya Canary’nin Android uygulamasına sahipseniz Ayarlar üzerinden yeni bir seçeneğin açıldığını göreceksiniz. Toolbar Shortcut adlı bu ayar üzerinden istediğiniz özelliğin kısayolunu eklemeniz mümkün hale geliyor.

Chrome Android sürümü için bu güncellemenin gelip gelmeyeceği ise belli değil. Bildiğiniz gibi Google Canary ya da Chrome Beta üzerinde denediği her özelliği devreye almıyor.

chrome-mobil-icin-ozellestirme-ozelligi-geliyor-1-1.jpg

Chrome Android için denenen bu kısayol ekleme ve özelleştirme özelliği mobil versiyonun çok daha esnek bir yapıya kavuşmasını sağlayabilir. Bu özelliğin mobilde devreye girmesi sonrası masaüstüne gelmesi de beklentiler arasında.

Google Chrome hali hazırda tarayıcı pazarında yüzde 63.5 gibi bir paya sahip durumda. Yine mobil tarayıcı pazarında da Chrome mobil yüzde 62 ile lider. Her ne kadar Microsoft Edge masaüstü pazarında Chrome ile yarışmaya başlasa da mobil pazarda Chrome çok daha güçlü konumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.