Chrome o sitelerdeki reklamları engelleyecek

Chrome o sitelerdeki reklamları engelleyecek

Chrome 71 sürümü ile beraber kötü amaçlı deneyim yaşatan sitelerdeki reklamları otomatik olarak engelleyecek.

Google'ın popüler tarayıcısı olan Chrome yeni özelliklerle güncelleniyor. Tarayıcının 71 kodlu sürümünde bulunacak bir özellik kullanıcıları bezdiren sitelerdeki reklamların tamamını engellemeyi de içeren bir dizi önlem sunuyor.

Chrome kötü amaçlı sitelerdeki reklamları engelleyecek

Aralık ayında kullanıma sunulması beklenen yeni sürüm ile birlikte kullanıcıya kötü deneyim yaşatan bu tarz sitelerdeki reklamların tamamı engellenecek. Benzer bir durum kara listeye alınmış siteler için de geçerli olacak.

Aslında Chrome'da bu tarz bir engelleme halen uygulanıyor. Ancak bu uygulama daha çok popup tarzı sayfaları engelleme, videoların otomatik oynatmaya başlamasına sınırlama getirme ve yönlendirmeleri kapatma şeklinde uygulanıyor. Bir sonraki aşamada ise sayfadaki tüm reklamlar engellenecek.

Firma daha önce site sahiplerine sunduğu özel bir araç ile reklam ve benzeri içeriklerin bu tarz yönlendirmeleri kontrol etmeleri için 30 gün süre vermişti. 

Uygulamaya girecek bu yeniliğin ne kadar başarılı olacağı ve doğru çalışıp çalışmayacağı bilinmiyor. Ancak otomatik sistemlerin bazen yanıldığı ve içeriği düzgün sitelerde bile sorun çıkarabildiğini de hatırlatmak isteriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.