Chrome sayfa ön izleme birçok özelliği getirecek

Chrome sayfa ön izleme birçok özelliği getirecek

 Android‘e gelen Chrome eki, bir sayfayı tamamen açmadan ön izleme yapmayı mümkün kılıyor.

İlk etapta sadece Android’de mevcut olan özelliğe, bir bağlantıya uzun süre bastıktan sonra karşınıza gelen önişleme sayfasına dokunarak erişiliyor. Bağlantı Adresini Kopyala ve Gizli Sekmede Aç seçeneklerinin arasında gözüken özellik, söz konusu sayfa için ekranın çoğunu kaplayacak. Ancak genişletilemeyecek. Küçük ama yararlı özellik mevcut web sayfasından tam olarak ayrılmaya gerek kalmadan içeriği hızlı bir şekilde kontrol etmeyi de sağlayacak.

4-376.jpg

Yeni sayfa önişleme özelliği, sunucu tarafı güncellemesiyle Android için Chrome 89’da kullanıma sunuluyor. Özellik bir süredir diğer tarayıcılarda da bulunuyordu. iOS‘ta hem safari hem de Edge, bir bağlantıya uzun basıldığın web sayfasını ön izlemeyi varsayılan olarak ayarlıyor ve varsayılan olarak menüden Önişleme sayfası seçeneğini ekstradan belirtmeye gerek kalmıyor. Ön izlemeyi kapatmak içinse, sağ üst köşeden ‘x’ ya da çekme kulakçığını kaydırarak kapatmak mümkün.

Chrome’un Android’de bağlantı ön izlemeleri desteği bir süredir çalışıyordu ve Aralık 2018’de XDA Developers tarafından henüz geliştirilme aşamasındayken fark edildi. Ancak şimdi, manuel olarak etkinleştirilmesi gerekmeden herkes tarafından kullanılabilir şekilde sunulmuş görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.