Chrome, Windows Defender’a emanet!

Chrome, Windows Defender’a emanet!

Google Chrome için Windows Defender tarayıcı koruması paylaşıldı. Yayınlanan tarayıcı koruması ile birlikte, kötü amaçlı URL’lerden korunacaksınız.

Kötü amaçlı URL’lerin listesini içerecek olan bu liste, uzantı şeklinde olacak. Böylelikle, kötü amaçlı sitelerin önüne geçilmesi planlanılıyor. Gelin hep beraber, bu uzantının bize kattıklarını yakından tanıyalım.

Windows Defender tarayıcı koruması ve detayları
 

Bir siteyi ziyaret ettiğinizde ve kötü amaçlı bağlantı listeden biri ile eşleşiyorsa, Windows Defender Tarayıcı Koruması sizlere uyarı verecek. Bu uyarı ile birlikte, ziyaret etmek üzere olduğunuz web sayfasının zararlı olduğunu ve tek bir tıklamayla güvenli bir şekilde geri dönüş sağladığınızı bildiren bir kırmızı uyarı ekranınıza çıkacak.

Windows Defender tarayıcı koruması
 

Kısaca uzantı, kötü amaçlı sitelerden gelen ve bilgisayarlara yüklenen kötü amaçlı yazılımları durduruyor. Ayrıca, kötü amaçlı sitelerden gelen e-postaları da engelleyebiliyor. Çünkü bu e-postalar ile kimlik avı da yapılabiliyor. Ek olarak Microsoft, kimlik avına karşı Windows Defender korumasının yüzde 99, Firefox için de yüzde 87 oranında etkili olduğunu iddia ediyor.


Bunun dışında Google, Chrome’daki zararlı bağlantılara karşı kendi güvenlik korumalarını zaten sağlıyor. Buna ek olarak, Microsoft’un uzantısı ile iki kat koruma görevi yapabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.