Chrome, yeni bir özelliği test ediyor

Chrome, yeni bir özelliği test ediyor

Google, Chrome’da kullanıcıların web etkinliklerini daha kolay yönetmelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği test ediyor. Yeni özellik olan Anılar, şu anda Chrome Canary’de mevcut.

Techdows’un haberin göre Anılar, bir Chrome kullanıcısının web etkinliğini tek bir yerde görüntülüyor. Sayfa, yer imleri, sekme grupları ve Chrome geçmişi gibi şeyleri içeren özellikte, bir arama çubuğu, kullanıcıların eski web etkinliklerinde kolayca gezinmesine olanak tanıyor.

Chrome, Anılar özelliğini test ediyor

Chrome’daki Anılar özelliği yeni olsa da, işlevi tanıdık gelebilir. Google, Google Hesabınıza gidip Web ve Uygulama Etkinliği seçeneğini tıklayarak benzer bilgilere erişim sağlıyor. Anılar ayarı basitçe bilgilerinizi yönetmeyi çok daha kolay hale getirir çünkü bulması çok daha kolaydır.

chrome-anilar-ozelligi-3-sdn-kapak.jpg

Chrome’un Anılar özelliği yalnızca Canary kanalında kullanılabilir ve manuel olarak etkinleştirilmesi gerekir. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:

Chrome Canary’yi açın
Adres satırına chrome://flags yazın
Arama kutusuna Anılar yazın 
Özelliği etkinleştirin

Google’ın Chrome ekibi, geçtiğimiz haftalarda tarayıcıya birkaç yeni özellik sunarak, yakın zamanda 90 sürümünü kullanıma sundu. Tarayıcı ayrıca, kullanıcı üretkenliğini artırmayı amaçlayan bir dizi yeni özellik aldı. Bunlardan biri, Chrome’un daraltılmış sekme gruplarını (ve gizli sekmeleri) dondurmasına izin vererek tarayıcının daha az kaynak tüketmesini sağlayacak.

Bu arada Chrome, yeni PDF okuyucu özellikleri kazanıyor. Bir web sayfasında belirli bir metni paylaşma yeteneği gelen Chrome’un yeni “vurgulanacak bağlantı” özelliği, kullanıcıların metni vurgulamasına ve web sayfasını paylaşmasına olanak tanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.