Chrome'da Virüs Taraması Sıkıntısı Patlak Verdi

Chrome'da Virüs Taraması Sıkıntısı Patlak Verdi

İnternet tarayıcıları arasında yeri sarsılmaya başlayan Google Chrome bu sefer güvenlik taramasından kaynaklanan virüs sorunuyla gündeme geldi.

İnternet tarayıcıları arasında en üst sıralarda olan Google Chrome, bir çok kullanıcının RAM kullanımı dolayısıyla şikayetine maruz kalmıştı. En tepedeki yeri sarsılmaya başlayan Chrome, bu sefer de virüs taramasında karşı kalınan bir çok sorunla gündeme geldi. Chrome üzerinden güvenlik taraması yapmak isteyen kişiler sahte buton ve seçeneklerle karşılaşıyor.

Geçtiğimiz aylarda Chrome yüksek RAM tüketimiyle gündeme gelmişti. RAM sorununa çözüm bulamayan Google bu sefer gündeme güvenlik taramasında ortaya çıkan sorunla geldi. Kullanıcılar Chrome dışındaki internet tarayıcılarına yönelmeye başladı.

 

Bir zamanlar dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Explorer'ı tahtından edip yerini alan Chrome şimdi tahtı kaybetmemek için uğraşıyor. Güvenlik taraması konusunda sıkıntılarla karşılaşan tarayıcı, virüslerin kendi güvenlik tarama sistemine yerleşmesiyle mücadele ediyor.

 

Sahte butonlar, virüs içeren seçenekler

Chrome kullanıcıları tarayıcılarını olası bir riske karşı güvenlik taramasından geçirmek istediklerinde, virüs dolu bir sayfaya yönlendirilerek, sahte butonlarla karşılaşıyorlar. Söz konusu sayfada işlem yapan kullanıcılar kimlik bilgilerinden, banka hesaplarına kadar bir çok şahsi bilgilerini çaldırma durumuyla karşı karşıya geliyorlar. Saldırılar ağırlıklı olarak, güvensiz sertifikalar, kötü yazılım raporları ve virüslerle gerçekleştiriliyor.

Bu durum nasıl aşılacak

 

Acil bir şekilde çözülmesi gereken soruna karşı Google'ın komple bir çözüm bulması gerektiği düşünülüyor. Şirketin çözüm yolu olarak kullanacağı yöntem tam olarak bilinmese de sosyal mühendislik kullanılarak, tarayıcıya kötü yönde kullanan kötü amaçlı kişilerden ve reklamlardan tamamen arındırılması bekleniyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.