Chronotope sergisi Corpus Galeri’de

Chronotope sergisi Corpus Galeri’de

Sema Özevin'in ışıkla boyama ve manipülasyon tekniğiyle oluşturmuş olduğu deneysel çalışmalarını Chronotope isimli sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

18 Kasım – 12 Aralık tarihleri arasında Mehmet Demir küratörlüğünde Corpus Galeri’de Sema Özevin'in ışıkla boyama ve manipülasyon tekniğiyle oluşturmuş olduğu deneysel çalışmalarını Chronotope isimli sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sanatçı Sema Özevin Kimdir?

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik ve Fotoğraf Ana Sanat Dalı, Fotoğraf Bölümünü bitirdi. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Video Sanatında Paradoksal Döngü tezi ile Yüksek Lisans yaptı.

Sema Özevin Art Studio markası altında fotoğrafa dair serbest çalışmalarını farklı kurumsal reklam ve tanıtım çekimleri ile stillife, yemek fotoğrafı konularında çalıştı. Belgesel alanında ise tersaneler, fabrikalar ve üretim ile yerel emeği anlattığı Pişmaniye ilki olmakla beraber birçok sanayi belgeselini çalıştı. Kurmaca, deneysel ve soyut stillerde Womans Aura, Kinestetik, Kozmoz, Koza, Paradoksal Döngü, Espas, Paralel Evren, Ouroboros, Sonsuz Döngü, Chronotope projelerini çalıştı. Footoğraf, video ve enstalasyon sanat displinlerinde çalışmalarına devam etmektedir.

img-20211127-wa0065.jpg

Film sektöründe kısa, uzun metraj film ve kliplerde görüntü yönetmenliği yapmıştır. Çalışmalarına www.semaozevin.com adresinden, videoart çalışmalarına ise Sema Özevin Art TV YouTube kanalından bakılabilmektedir.

Üyesi olduğu Fédération Internationale de l’Art Photographique’den fotoğraf alanında Uluslararası AFIAP Artist Sanatçı, EFIAP Excellence Sanatçı ünvanlarını almıştır.

Sergiye neden ‘’Chronotope ismi’ ’verildi?

Chronotope yer, zaman ve eylemin birliğidir. Zaman ve mekân, her şeyden önce kendileri için var olan, değişenlerin özünde değişmeden kaldığı var sayılan, köklü̈ bir geçmişe dayanan ve varlığın temelini oluşturan kavramlardır. Zaman -mekân olgusunun öznesi de doğal olarak varlıklardır/insanlardır. Çünkü̈ insanın tarihselliğiyle zaman ve mekânın koşut yürüdüğü yeryüzünde, insan-zaman-mekân birlikteliği söz konusudur.

img-20211127-wa0024.jpg

18 Kasım – 12 Aralık tarihleri arasında Corpus Galeri’de çalışmaları yer alacak Sema Özevin’in eserlerinde imgeler eylemsizlik içindedir, sabit çekimler söz konusudur, imgeler zamanı birebir temsil eder. İmge, hareketten dolayı ortaya çıkan bir şey iken, zaman-imge hareketin etkisinden bağımsız bizzat zamanın kendisi ile özdeş bir hal alır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.