CIA TikTok için kanıt bulamadı! 

CIA TikTok için kanıt bulamadı! 

CIA TikTok için bir raporu yayınladı. Yayınlanan rapora göre Çin hükumetinin uygulama aracılığıyla kullanıcı verilerine eriştiğine yönelik herhangi bir kanıta rastlanılmadığı aktarıldı.

CIA TikTok raporu soru işaretleri yaratıyor

New York Times’ın haberine göre Cuma günü Trump yönetiminin ulusal güvenlik ve gizlilik endişelerini ortadan kaldırmaya yönelik attığı adımın ardından CIA, yayınladığı TikTok raporu ile sosyal medya uygulamasının Çin istihbarat servislerine herhangi bir veri sağladığına yönelik bir kanıta ulaşılamadığı sonucuna vardı. Çin firması ByteDance’a ait olduğu için Çin hükumetinin TikTok üzerinden veri çekmesinin mümkün olduğu sonucuna varan CIA analistleri, yine de bu iddiayı kesin olarak kanıtlayacak bir kanıt bulamadı.

Öte yandan Trump yönetiminin TikTok’u ABD vatandaşlarının verilerini almakla suçlamıyordu. İddiaların asıl hedefi Çin’in hükümet çalışanlarının konumlarını izleyebileceği, şantaj için kişisel dosyalara erişerek kurumsal casusluk gerçekleştirebileceği endişesiydi. Konuyla ilgili Senatör Mark Warner, TikTok’un güvenlik için büyük sorun oluşturduğunu, ancak telefon ekipmanı üreten Huawei kadar sorun yaratmadığını söyledi.

Perşembe günü Trump, TikTok ve WeChat’i Amerikan şirketlerine satılmadığı halinde 45 gün içinde ülke çapında yasaklamayı kapsayan iki tasarıyı onaylamıştı. Söz konusu adım, Amerika’nın Çinli firmaları kendi internet ve telekomünikasyon altyapısından uzaklaştırmayı amaçladığı Temiz Ağ programının bir parçası olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.