Çiçekçi, “İzmir Emlak Fuarı, ekonomik savaşta çok önemli bir cephe olacak”

Çiçekçi, “İzmir Emlak Fuarı, ekonomik savaşta çok önemli bir cephe olacak”

Elit Fuarcılık Genel Müdürü Alper Çiçekçi, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Türkiye’ye uygulanan ‘Ekonomik Savaş’ta, Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek olan İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın çok önemli bir cephe olacağını ifade etti.

Son dönemde Amerika Birleşik Devletleri’nin, ev hapsinde bulunan ABD vatandaşı Rahip Brunson'nla ilgili olarak Türkiye’ye yönelik yaptırımları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bunun bir ‘Ekonomik Savaş’ olduğunu söylemesinin ardından ABD’ye dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’den büyük tepki yağdı. Birçok duyarlı Türk vatandaşı ABD mallarını boykot ederken, yine birçok kurumdan da ardı ardına açıklamalar geldi.
 

“Türk milleti kimseye boyun eğmez”
 

Elit Fuarcılık Genel Müdürü Alper Çiçekçi de yaptığı açıklamada, 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Fuar İzmir’de yapılacak olan İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın ABD’nin başlatmış olduğu ‘Ekonomik Savaş’a karşı çok önemli bir cephe olacağını söyledi. Çiçekçi açıklamasında ABD’nin Türkiye’ye ve Türk insanına asla boyun eğdiremeyeceğini belirterek, “Bildiğiniz gibi son dönemde Amerika Birleşik Devletleri, yargılaması devam eden ve şu anda ev hapsinde bulunan ABD vatandaşı Rahip Brunson’u bahane ederek Türkiye’ye karşı çirkince açıklamalar ve yaptırımlar yapmıştır. Tüm bu olup biten karşısında döviz kurundaki olağanüstü hareketlilik ve Türk piyasalarında yaratılan panik, tıpkı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi Türkiye’ye karşı başlatılmış açık bir ‘ekonomik savaş’tır. Burada şunu açıkça belirtmek isterim ki binlerce yıllık tarihiyle, bu topraklarda kurdukları onlarca devletle, büyük Türk milleti hiçbir zorbalık karşısında boyun eğmemiş bu zorbalığa, bu yaptırımlara ve bu savaşa da boyun eğmeyecektir” dedi.
 

“Fuarda Türkiye’ye yabancı yatırımcı yağacak”
 

Çiçekçi ayrıca Türkiye’ye karşı başlatılan ‘ekonomik savaş’ta üzerlerine düşen ne varsa yerine getireceklerini de ifade ederek, “Ben inanıyorum ki 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştireceğimiz İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı işte bu savaşta çok önemli bir cephe olacaktır. Bir ülkenin ayakta kalabilmesi, kalkınabilmesi ve gelişebilmesi için ekonominin çok yönlü biçimde ilerlemesi ve korunması gerekmektedir. Bu da piyasaların güven içerisinde işlemesi ve yürütülmesi ile alakalıdır. Bugün ABD, Türkiye’de işte bu ortamı engellemeye çalışarak, Türk iş adamlarının iş yapmasını zorlaştırmakta ve Türkiye’ye gelecek yatırımları durdurmaya çalışmaktadır. Burada bizlere düşen görev işlerimize çok daha fazla sarılarak piyasaları canlandırmak, Türkiye’ye sıcak para akışını sağlamak olacaktır. Bizler uzun bir süreden beridir hazırlanmakta olduğumuz ve hem yurt içi hem de yurt dışı çalışmalarımızla İzmir’de birçok önemli projeyi, yine birçok yabancı yatırımcı ve ziyaretçi ile buluşturacağımız İzmir Emlak Fuarı ile işte bu savaşa destek olacağız. Daha önce de belirttiğim gibi yabancı yatırımcıların hem Türkiye’ye hem de özellikle İzmir’e çok büyük bir ilgisi var. Örneğin bu fuarımızda tam 13 farklı ülkeden yatırımcı uzmanları yer alacak. Fuarımıza başta Kıbrıs, Yunanistan, Katar, Azerbaycan, İran, Fas, Karadağ, Kırgızistan, Bulgaristan, Macaristan ve Kosova olmak üzere yine onlarca ülkeden de yatırımcı ve ziyaretçi akını yaşanacak. Fuarımız özellikle Arapların ilgi odağı olmuş durumda. İşte bu çerçevede değerlendirildiğinde bu fuarda gerçekleşecek alış-veriş ve yatırımlar Türk ekonomisine, sektörel canlanmaya büyük katkı sağlayacak ve ABD’nin, Türkiye ekonomisinde gerçekleştirmeye çalıştığı olumsuz tabloya da büyük bir darbe vuracaktır. Ben buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımızı, sektör temsilcilerimizi ve hem yurt dışında hem de yurt içinde bulunan yatırımcılarımızı 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı, Fuar İzmir’de gerçekleştireceğimiz Ege’nin en prestijli uluslararası emlak fuarı, İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na davet ediyorum. Gelin bu savaşta, bu cephede siz de yerinizi alın” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.