ÇİFTÇİ ÇOCUĞU BAŞKAN KIRGÖZ!

ÇİFTÇİ ÇOCUĞU BAŞKAN KIRGÖZ!

Arif Çayan yazdı...

Geçtiğimiz günlerde Dikili’de doğa adına, çevre adına,  tarım adına güzel şeyler oldu.

Haberlerden takip edenizi oldu mu bilemiyorum.

Bilmeyenler için kısaca yazayım ki, sonra Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün adını yazımda niye geçirdiğim, onu niye bu kadar övdüğüm konusunda soru işaretleri kalmasın.

_dsc4680-001.jpg

Dikili Belediye Başkanı Kırgöz, belediyenin işlettiği bir kum ocağından şikâyetçi olan ilçe sakinleri dinliyor ve dinledikten sonra yıllarca belediye tarafından asfalt işlerinde kaçak olarak kullanılan, işletme ruhsatı olmayan kum ocağının kapatılmasına karar veriyor.

Sadece bu kararı vermiyor, eline aldığı kilitle, başkaları burayı kullanmasın diye demir kapısına da kilit vuruyor.

İşte bunları yaparken de kısa bir açıklama yapıyor, isteklerini yerine getirdiği Dikililer için, “Çiftçi bir ailenin çocuğuyum, ilkeleri olan, rehberi Mustafa Kemal’den geçen, ilçesine aşkla bağlı olan bir belediye başkanıyım. Tarımın, doğanın, çiftçinin ve emekçinin alın terini iyi bilen, yerli ve milli tarıma dönülmesi için çiftçisinin yanında yol yürüyen biriyim. Yıllarca doğanın korunması için mücadele etmişim. Sözü geçen kum ocağı kesinlikle açılmayacak. Aksine bugüne kadar tahrip gören alanın ağaçlandırılmasını sağlayacağız. Deliktaşlı vatandaşlarımızın yanındayız, doğanın yanındayız. İnsana, canlıya zarar verecek hiçbir oluşumun içinde olmadık, olmayacağız.” Diyor.

_dsc4916-001.jpg

İlçesini tanıyan, ilçesinin insanıyla her an iletişim içinde olan, sorun varsa çözen, sorun yoksa daha da güzel olması için mücadele eden Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün, çevreye, doğaya, tarıma ve insana yönelik bu kararını alkışlamak, alkış yetersiz kaldığı içinde yazmak gerekiyor.

Her zaman söylüyorum, belediye başkanlarıyla ilgili iyi veya kötü bir şeyler yazdığımda söylediğim gibi, başkan olduğu ilçesini ve ilçede yaşayan insanları tanıyan belediye başkanları,  neden seçildiklerini de hiç unutmuyorlar ve ona göre çalışmalar yapıyorlar.

eos80jvxuamfreb.jpg

İlçelerini koruyorlar, ilçe insanını koruyorlar.

Daha da ötesi seçim öncesi ne söz verdilerse onu yapıyorlar.

Demokrasinin en güzel karşılığı da bu.

Oy alanın, söylediğinin gereğini yapması.

Başkan Adil Kırgöz’de bunu yapabilen ender belediye başkanlarından!

en_qlw9xmaenagm.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.