Çiftçilerin sorunlarını Bakan'a taşıyacak

Çiftçilerin sorunlarını Bakan'a taşıyacak

Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, Akhisar'da çiftçilerle bir araya geldi.

Çiftçilerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini aktaran Erkunt Armağan, aynı zamanda sorunların nedenleri hakkında çiftçilere bilgi verdi.

Tarımda ciddi bir çalışmaya ve çiftçi birliklerine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Zeynep Erkunt Armağan, çiftçilere birlikleşme çağrısında bulundu.

Yurt genelinde görüştükleri çiftçilerin sorunlarından yola çıkarak hazırladıkları raporu Kasım ayında Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya sunacaklarını açıklayan Armağan, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.

Yetkililerin de çiftçi birliklerinin önemini anladığını hatırlatan Erkunt Armağan, bireysel olarak hiçbir yere varılamayacağını; ancak birlikler aracılığıyla sorunlara çözüm üretilebileceğinin altını çizdi.

Tarım sektörünün 10 - 20 ve 30'ar yıllık uzun vadeli politikalarla yönetilmesi gerektiğini dile getiren Zeynep Erkunt Armağan, ''Kısa vadeli tarım politikaları, ancak günü kurtarmamıza yararken uzun vadede bir sonuç almamızı engelliyor. Hayvancılıkta da durum aynı. Dünyada tarımda öncü ülkelere baktığımızda uzun dönemli politikalar belirlediklerine ve bu politikalardan taviz vermediklerine tanık oluyoruz. Bizim de uzun vadeli politikalar üreterek bunları hayata geçirebilecek kapasitemiz mevcut'' diye konuştu.

ÇİFTÇİ GİRDİ MALİYETLERİNDEN ŞİKAYETÇİ

Çiftçinin her geçen gün zamlanan mazot, gübre, yem ve yevmiye fiyatlarından şikâyet ettiğine dikkat çeken Erkunt Armağan, mazot fiyatlarının Türk çiftçisi için her zaman sorun olacağının altını çizdi.

Mazotta dışa bağımlılığın bu sorunda en temel neden olduğunu açıklayan Zeynep Erkunt Armağan, çiftçilere ucuz mazot verilmesi için hükümet nezdinde çalışmalarına devam ettiklerini de anlattı.

Erkunt traktörlerini üretirken mazot tüketimini baz aldıklarını ve Türk çiftçisine en az mazot yakan traktörü sunabilmek için çalıştıklarını belirten Erkunt Armağan, sorunun takipçisi olmaya devam edecekleri sözünü verdi.

ÇİFTÇİ BİRLİKLERİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Kasım ayında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşeceklerini ve çiftçilerin sorunlarını kendilerine aktaracaklarını kaydeden Zeynep Erkunt Armağan, ''Kars, Antep ve farklı illerde çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledik. Notlar aldık ve bu doğrultuda bir rapor hazırlamaya başladık. Bugün sizden aldığımız bilgileri de bu rapora ekleyerek Sayın Bakanımıza sunacağız. Aynı şekilde traktör sektöründe de bilgiler topluyoruz. Hayvancılıkla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Hepsi bir dosya halinde Türk tarımının gelişmesi için raporlanıyor. Hedefimiz Türk çiftçisinin hak ettiği konuma ve refah seviyesine ulaşması. Ancak tekrar belirtiyorum ki; çiftçilerin kendi içlerinde birlik kurarak bir güç oluşturmaları sorunların çözümü için büyük önem taşıyor'' ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.