Çiftçilik biterse hayat biter

Çiftçilik biterse hayat biter

Amede Alpagut yazdı...

Her yerde söyleriz Torbalı büyüyor gelişiyor diye. Ama hangi konularda büyüyoruz ve hangi konularda küçüldüğümüz çok önemli. Torbalı’da çiftçilik zor durumda. Bundan 3 yıl öncesine kadar tarlalara haber yapmaya gittiğimizde çiftçi durumundan memnundu. Bazen fiyatlar düşünce sitemkar şekilde konuşurlardı. Şimdi yanlarına dahi yaklaşamıyoruz. Bizi uzaktan görmeye başladıkları dakikadan başlıyorlar sitem etmeye. Çiftçinin durumunun kötü olduğunu ve Torbalı’da sayının hızla azaldığını söylüyorlar.

Bir zamanlar tarım alanında Torbalı, hasat ettikleri ürünleri yurt dışına gönderir rekorlar kırardı. Belki yine gönderiyoruz ama zar zoruna gönderiyoruz. Tarım olmazsa hiç bir şeyin önemi kalmaz. Tarım alanlarımızı iyi kullanıp değerlendirmemiz gerekiyor. Çiftçiye kulak vermemiz gerekir. Çiftçilik biterse hayat biter.

ORMANLIK ALANLARI KORUMALIYIZ

Geçtiğimiz yıl Torbalı’nın birçok bölgesinde orman yangınları yaşandı. Ormanlar sıcaktan dolayı yanmaz! Bunu hepimizin bilmesi gerek. Ormanlara atılan çöplerden kaynaklı ve izmaritlerden dolayı yanıyor. Lütfen ormanlık alanda kurallara uyalım. Küçük bir boş cam şişesi binlerce metrekare alanda bulunan ağaçları yakıp kül edebilir.

Bunun örnekleri her yıl yaşanıyor. Bilinçli olursak ormanlarımız ciğerlerimiz yanmaz. Ayrıca itfaiye ekipleri çalışmalarını tamamlayıp yaz sezonuna hazırlar. İnşallah hiçbir sorun çıkmazda itfaiye ekipleri de bu yıl dinlenirler.

Kaynak: Torbalı Güncel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.