Çiftçinin Gücü Erkunt, Ege’de Sezonu Açıyor

Çiftçinin Gücü Erkunt, Ege’de Sezonu Açıyor

06 - 09 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek İzmir Agroexpo Euresia Fuarı’nda yeni modellerini sergileyecek olan Erkunt Traktör, 2020 yılı sezonuna Egeli çiftçilerle birlikte merhaba diyecek.

Türkiye’de yerli tasarım traktörleriyle sektörün önemli firmalarından biri olan Erkunt Traktör'ün CEO’su Tolga Saylan, Egeli çiftçiler tarafından beğenilen Kısmet 58E ve Meyveci traktörleriyle fuarda ilgi göreceklerini söyledi.

Mevcut ürün yelpazesinde tasarım ve üretim süreçlerinde kullanıcıları merkeze koyarak ilerlediklerini dile getiren Saylan, “Çiftçilerimizin beklentilerini, sürüş deneyimlerini ve sahada karşılaştıkları zorlukları gözlemleyerek çiftçilerin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayabilecek ürünler üretme gayreti içindeyiz. Tüm bu gayretlerin sonucunda bugün 150 ayrı tipten oluşan ürün yelpazemizle, tam kapasite hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Sahadan gelen geribildirimleri toplarken, dünyada yaşanan teknolojik gelişmeleri de çok yakından takip ediyoruz. Bunun sonucunda hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlardaki model sayımızda ciddi bir artış gerçekleşti. Ülkemizin coğrafi koşullarına uygun olmayan, çok pahalı ve giderleri çok yüksek traktör üretmek yerine, teknolojiyi ihtiyaca göre tasarladık. Ege’de bunun yaşayan bir örneğini görebiliriz. Meyveci ve yeni Kısmet Ailesi, bölge çiftçisinin talepleri doğrultusunda tasarlandı ve bugün baktığımızda, bu traktörler Egeli çiftçinin en çok tercih ettiği ürünlerimizin başında geliyor” diye konuştu.

“EGE, EN ÖNEMLİ TARIM BÖLGELERİNDEN”

Ege Bölgesi'nin Türkiye tarımının en önemli üretim alanlarından biri olduğunu da kaydeden Tolga Saylan, Erkunt olarak bu bölgeyi ve çiftçilerin taleplerini de yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Saylan, şunları söyledi: “Bayi ve servis teşkilatlarımız bölgede çok aktif çalışıyor. Özellikle bayi teşkilatımız hızla büyümeye devam edip güçlenirken, gelen talepler doğrultusunda yeni bayi adayları ile yapılan görüşmeler titizlikle değerlendiriliyor. Ülkemizin içinden geçtiği günleri göz önüne getirirsek, üretimin ve ihracatın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Bu nedenle 2020 yılı için en önemli hedeflerimizden biri yine ihracat olacak. Bu sene toplam üretimimizin % 35’ini ihraç ettik. Önümüzdeki yıl bu oranı 10 puan daha artırarak yüzde % 45’lere ulaşmayı hedefliyoruz. Özetle 2020 yılı bizim için oldukça yoğun ve dinamik bir yıl olacak. Tüm bu çalışmalarımızı yürütürken dışa bağımlılığı azaltmayı, yerli üretimi teşvik etmeyi ve en önemlisi düşük maliyetle yüksek teknolojili ürünler üreterek, hem Türk hem de dünya çiftçisinin işini kolaylaştıran ürünler üretmeyi hedefliyoruz”

“ÜRÜNLERİMİZİ YAKINDAN İNCELEYİN”

Fuar süresince sergilenecek olan modeller hakkında da bilgi veren Tolga Saylan, sözlerine şöyle devam etti: “Fuarda sergileyeceğimiz modellerden olan Kısmet 58 E, yüksek performansıyla öne çıkarken yakıt cimriliğiyle de çiftçilerin cebini düşünüyor. Yüksek manevra kabiliyeti sayesinde hem tarlada hem de meyve bahçelerinde çiftçiye kolaylık sağlayan ürün, yurt dışında da yoğun talep görüyor. Ege’de hemen hemen çoğu meyve bahçesinin vazgeçilmezi arasında gösterilen Erkunt M Seri traktörler, yüksek manevra kabiliyeti ve şık tasarımlarıyla Egeli çiftçilerin kalbini çalmayı başardı. Ayrıca, Egeli çiftçilerin istediği gibi Kısmet 58 ve M Serisi’nde bazı değişiklikler yaptık. Bu ürünler üzerinde bir süredir çalışıyoruz, geri bildirimleri değerlendirdiğimizde ortaya çok başarılı bir iş çıktı ve yepyeni tasarımlarıyla, çiftçilerimizin çok beğeneceği traktörlerimizi ilk kez İzmir’de lanse edeceğiz. Ege’de çok tercih edilen bir başka modelimiz tarla tipi olan Kıymet 90 Lüks, 2012 yılında yapılan lansmanının ardından çok kısa sürede çiftçilerin gözdesi olmayı başardı. Kendi konforunun yanında daha az yorularak daha hızlı iş çıkarmayı tercih eden çiftçilerin ilk tercihi olan Kıymet 90 Lüks, çiftçinin en yakın çalışma arkadaşı oldu. Ürün gamına yeni dahil olan tarım ekipmanlarımız ve diğer tüm ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almaları için tüm çiftçilerimizi İzmir’e davet ediyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.