Çiğli Belediyesi, Avrupa Konseyi'ne kabul edildi

Çiğli Belediyesi, Avrupa Konseyi'ne kabul edildi

Çiğli Belediyesi’nin, Avrupa’nın en önemli projelerinden biri olarak kabul edilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Partner Kent başvurusu kabul edildi.

Avrupa Konseyi’ne kabul edilen Türkiye’den iki belediyeden biri, Ege’den ise tek belediye olan Çiğli Belediyesi, Avrupa’nın partner kenti olmasıyla konseyin katılımcı demokrasi, güven inşası ve insan hakları konusunda ön gördüğü projeleri yerine getirecek. 

avrupa-konseyi-partner-kent-001.jpg

Avrupa Konseyi'nin, Partner Kent projesi kapsamında 13-20 Ekim tarihleri arasındaki Avrupa Yerel Demokrasi Haftası'nda, halkın da yönetim sürecine katılacağı çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Çiğli Belediyesi tarafından, her yaş grubundan Çiğlili’nin yönetimde söz sahibi olabilmesi için halk toplantıları yapılacak. Engelli vatandaşlar için kültürel ve sosyal etkinlikler, otizmli çocuklar için ise tiyatro ve dans gösterileri sahnelenecek. Avrupa Konseyi temsilcileri tarafından, Çiğli Belediyesi’nin insan haklarına verdiği değer ve katılımcı demokrasi uygulamalarını gösterecek olan bu etkinlikler izlenip değerlendirilecek. 

HALKIMIZ YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLACAK

Göreve geldiği ilk günden bu yana Çiğli halkını yönetim sürecine dahil etmek için çalışmalar yürüten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü "Katılımcı demokrasi anlayışı ve halkın yönetimde söz sahibi olması hizmet prensiplerimizin temelini oluşturuyor. Demokrasinin tam anlamıyla uygulanabilmesinde yerel yönetimler olarak bizlerin çok önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğini düşünüyoruz. Bu amaçla yaptığımız çalışmalarımız Avrupa Konseyi tarafından dikkate değer görülerek Çiğlimize Partner Kent unvanını verilmesini sağladı. Biz de bu unvanın gerektirdiği şekilde Avrupa Konseyi’nin insan hakları ve katılımcı belediye anlayışına uygun olarak çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.