Çiğli Belediyesi çocuk dostu atölye düzenleyecek

Çiğli Belediyesi çocuk dostu atölye düzenleyecek

Çiğli Belediyesi, çocuk hakları atölyesi düzenleyecek.

MEDYA EGE- Çiğli Belediyesi ilçede yaşayan çocuklar için Çocuk Olarak Haklar(ım) Atölyesi düzenleyecek. 8-11 yaş aralığındaki çocukların katılabileceği atölye 19 Kasım'da Akvaryum Cafe & Restaurantta gerçekleştirilecek.

Çocuk ve Çocuk Hakları Birimi ile Çocuk ve Çocuk Hakları Komisyonu'nun yer aldığı Çiğli Belediyesi, bu kapsamda çocuklar için bir dizi önemli çalışmalar düzenliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çocuk ve Çocuk Hakları Birimi, çocuk haklarının güvence altına alınması ve çocuklara yönelik alınacak kararların kurumsal ve sürdürülebilir kılınması amacıyla kuruldu.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, konuya ilişkin olarak "Yapılan araştırmalara göre Avrupa'da her beş çocuktan biri herhangi bir biçimde cinsel şiddetin mağduru olmuş durumda. Bilim insanları, bu durumun Türkiye'de de maalesef benzer olduğunu belirtiyor. Çocuklar maruz kaldıkları bu cinsel şiddet sonrası uzun yıllar atlatamayacakları travmalar yaşıyor. Hayallerinden ve hedeflerinden uzaklaşarak hayatları kararıyor. Bu noktada, çocukların haklarını korumak adına ulusal ve uluslararası alanda iş birliği içerisinde mücadele etmek hayati önem taşıyor. Çiğli Belediyesi olarak, biz de toplumcu bakış açısıyla bu soruna yerel anlamda katkı sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Neredeyse yüz yıl önce Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen, dünyada eşi benzeri olmayan bir bayramımız var. Atamızın 'Memleketi asıl ışığa boğacak olan çocuklardır. Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı' sözünden yola çıkarak yüz yıl önce çocuklara verilen bu değeri ve özeni daha da ileriye taşımalı ve geliştirmeliyiz" açıklamasını yapmıştı.

fhm7i93wyaybui9.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.