Çiğli Belediyesi kadın hakları semineri düzenledi

Çiğli Belediyesi kadın hakları semineri düzenledi

Çiğli Belediyesi kadınlara yönelik seminerlerine devam ediyor.

MEDYA EGE- Çiğli Belediyesi Kadın Hakları Buluşmaları kapsamında Şirintepe Mahallesinde yaşayan kadınlar için bir seminer düzenledi. Doğanca Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde düzenlenen seminerde, kadınlar şiddete yönelik koruyucu haklar konusunda bilgilendirildi.

ffb3-k2xgae5pjs.jpg

Çiğli Belediyesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada "Çiğli'de güzel şeyler oluyor. "Kadın Hakları Buluşmalarımız" kapsamında bugün Şirintepe Mahallemizdeydik. Doğanca(Sofyan) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde "Kadınlara yönelik şiddete karşı koruyucu haklar" konulu seminer düzenledik" ifadelerine yer verildi.

ffb3-k9wqaab4le.jpg

Kadın Hakları Buluşmaları, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kent Planlama Yaklaşımı - Çiğli Örneği Projesi kapsamında sürdürülüyor.
Başkan Gümrükçü İzmir Ticaret Odası işbirliği ile yapılan proje tanıtımında "Çiğli, 1992 yılında ilçe olmuş ancak hak ettiği potansiyeli ortaya koyamayarak kenarda kalmış bir ilçe. Bu anlamda birçok farklı alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İZTO ile hayata geçirdiğimiz bu proje Çiğli’mizin geleceğini planlama noktasında oldukça değerli. Bu çalışmada öncelikli bölge olarak Köyiçi Mahallemizi belirledik. Köyiçi Mahallesi ticaret unsurunu içerisinde barındıran, sosyal donatı olarak eksikleri bulunan bu etkenlerin yanı sıra vatandaşın da yoğun olarak dönüşüm talebinde bulunduğu bir bölge. Şubat ayında Belediye Meclisimizde Köyiçi Mahallesi’nin kaderini değiştirecek olan planlama ile ilgili ilk adımımızı attık. Bugün burada sunulan çalışma Köyiçi Mahallemize de etki edecek, dolayısıyla bu planlamalar, sadece plan olarak kalmayacak ve en kısa sürede hayata geçecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları ve kentlerin gelişmesi İzmir ölçeğinde ele alınması gereken süreçler. Çiğli Belediyesi olarak bu anlamda öncü rol oynamak istiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla Çiğli’yi üç boyutlu olarak modelledik" ifadeleri ile projeyi tanıtmıştı.

ffb3-k1xgaelmzx.jpgffb3-k1xgaelmzx.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.