Çiğli Belediyesi KAF KAF belgeselini izleyiciyle buluşturdu

Çiğli Belediyesi KAF KAF belgeselini izleyiciyle buluşturdu

Çiğli Belediyesi, 1966 yılında Muş'un Varto ilçesinde gerçekleşen büyük depremi konu alan KAF KAF belgeselinin Türkiye Prömiyerine ev sahipliği yaptı.

Çiğli Belediyesi, Muş’un Varto ilçesinde 1966’da 2 bin 394 kişinin yaşamını yitirdiği 6,9 büyüklüğündeki depremi anlatan, yönetmenliği Metin Dağ tarafından yapılan KAF KAF belgeselinin Türkiye Prömiyerine ve AKUT Vakfı Onursal Başkanı Nasuh Mahruki ile oyuncu Ali Sürmeli'nin konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye ev sahipliği yaptı.

fvl-dvnxsaanaew.jpg

Belgesel gösterimi ve söyleşi sonrası Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü; yönetmen Metin Dağ, AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki ve beraberindekilerle beraber Çiğli Deprem Anıtı'na ziyaret gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen ziyarette depremde hayatını kaybeden insanlar anıldı. Ayrıca Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için de anıta yeni bir plaket eklendi.

fvl-dvoxgaaeyb6.jpg

Başkan Gümrükçü, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"1966 yılında yaşanan Büyük Varto Depremini konu alan, yönetmenliğini Metin Dağ'ın yaptığı KAF KAF belgeselinin Türkiye Prömiyerine ve AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki ile usta oyuncu Ali Sürmeli'nin konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye ev sahipliği yaptık.

KAFKAF belgeselinin yönetmeni Metin Dağ ve AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki ile birlikte Çiğli Deprem Anıtı'nı ziyaret ettik ve depremlerde kaybettiğimiz canları andık. Ayrıca, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta hayatını kaybeden yurttaşlarımız için de anıta yeni bir plaket ekledik."

fvmwfnfx0ai48s.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.