Çiğli Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 98. Yılına Coşkulu Kutlama

Çiğli Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 98. Yılına Coşkulu Kutlama

Çiğli Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümünü düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı. Coşkulu kalabalığın katılımıyla gerçekleşen meşaleli Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü ise bu yıl Sasalı’da yapıldı.

Çiğli Belediyesi’nin organize ettiği kutlamalar kapsamında ilk olarak, Fakir Baykurt Etkinlik Salonu’nda “98. Yılında Cumhuriyetin Kazanımları” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Gazeteci Gürkan Hacır ve yazar Barış İnce’nin konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü

Çiğli’de her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü, bu sene meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla Sasalı Mahallesi’nde yapıldı. Farklı mahallelerden yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar, Çiğli Belediyesi ve Akvaryum Kafe Restoran önünden kalkan araçlarla Sasalı’ya giderek Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

dsc-3878.jpg

Şiir dinletisi ve folklor gösterisi

Yürüyüşün ardından kutlamalar Sasalı Atatürk Parkı’nda devam etti. İlk olarak, Sasalı’da ikamet eden çocuklar kendilerinin yazdığı Cumhuriyet konulu şiirleri okudular. Çocukların şiirlerine eşlik etmek istediğini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, söz yazarlığını Yekta Güngör Özden'in yaptığı ve Faruk Şahin'in bestelediği "Bir Işık Çağlayan İkinci Güneşimiz" isimli şiiri okudu. Şiir dinletisinin ardından sahne alan Sasalı Kadın Folklor Ekibinin Harmandalı gösterisi kutlamalara katılan vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Konser coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu Sasalı Çocuk Mandolin Orkestrası konseri ile devam etti. Sasalılı çocuklar seslendirdikleri birbirinden güzel eserler ile adeta müzik ziyafeti verdi. Kutlamalar, Çiğli’nin yerel sanatçılarından Şükran Çelik’in sahneye çıkmasıyla zirve yaptı. Değerli sanatçının sevilen şarkıları konser boyunca hep bir ağızdan söylendi.

dsc-3854.jpg

Başkan Gümrükçü: “Çiğli, Cumhuriyet’in özüdür”

Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Öncelikle güzel ülkemizi ve insanca yaşamamızın güvencesi olan Cumhuriyet’i bizlere armağan eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Çiğli, Cumhuriyet’i yaşayan ve yaşatan bir kent. Geçmişten bugüne her zaman Cumhuriyet’ten yana olmuş ve olmaya devam ediyor. Çiğli Belediyesi olarak, her yıl düzenlediğimiz etkinliklerle hemşehrilerimizin bu coşkusuna eşlik ediyoruz. Bu yıl etkinliklerimizi Sasalı’da düzenledik. ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’ diyor Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bizde bu doğrultuda; yürüyüşü, konseri, şiir dinletisi ve folklor gösterisi ile Sasalı tarihinin en büyük Cumhuriyet kutlamasını gerçekleştirdik. Cumhuriyet coşkusunu Sasalı’da yaşamak bizleri ayrıca mutlu etti. Tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum” dedi.

dsc-3631.jpg

Ahmet İzci: “Sasalı tarihinde benzeri yok”

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında konuşan Sasalı Mahalle Muhtarı Ahmet İzci, “Cumhuriyet kutlamalarına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Sasalı tarihinde ilk defa bu kadar büyük bir Cumhuriyet kutlaması gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’ye bizler adına bu kıymetli kararı aldığı için şahsım ve mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum. Sasalılıların unutamayacağı bir kutlama oldu” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.