Çiğli Tramvayı ihalesi ileri tarihe ertelendi

Çiğli Tramvayı ihalesi ileri tarihe ertelendi

Büyükşehir Belediyesi'nin 26 adet elektrikli tramvay ihalesi ileri bir tarihe ertelendi.

Çiğli Tramvayı’nın inşaatına başlayan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda 26 adet elektrikli tramvay aracı alımı için ihaleye çıkmıştı. İzmir Metro A.Ş. tarafından düzenlenen ihalenin kazananı 749 milyon 750 bin TL’lik teklifle Bozankaya A.Ş. firması olmuş ancak firma artan maliyetler nedeniyle sözleşmeyi tek taraflı fesh etmişti.

a1.jpeg

Bugün yapılması beklenen ihale ileri bir tarihe ertelendiği duyurularak yeni ihalenin 23 Aralık'ta yapılacağı açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Encümen Salonu’nda gerçekleştirilecek ihale kapsamında 26 adet elektrikli tramvay aracının yanı sıra 11 kalem özel alet ve ekipman ve 127 kalem yedek parça alınacak.

14 İSTASYON YAPILACAK

11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşan Çiğli Tramvayı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak ve bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. 2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018’de de 12,8 kilometrelik Konak hattının devreye girmesiyle tramvay İzmir’de toplu ulaşımın önemli unsurlarından biri oldu. Çiğli Tramvayı’nın da hizmete girmesi ile İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum