ÇİĞLİ'DE AİLE İÇİ İLETİŞİM ANLATILDI

ÇİĞLİ'DE AİLE İÇİ İLETİŞİM ANLATILDI

Çiğli Belediyesi ve Cevdet İnci Vakfı (İncivak) tarafından “Aile İçi İletişim” söyleşisi düzenlendi. Yoğun ilginin olduğu söyleşide Prof. Dr. Meltem Onay, “Her şey ailede başlar, siz ne iseniz çocuğunuz kopyanız olur” dedi.

Belediye Konferans salonunda düzenlenen söyleşide ailede iletişim sorunları, nedenleri ve çözüm önerileri konusunda Prof. Dr. Meltem Onay konukları bilgilendirdi. Kişiliğin oluşumunda ailenin rolünü anlatan Onay, “Her şey ailede başlar. Siz ne iseniz çocuklarınız sizin kopyanız olur. Çocuklar 0 -6 yaş aralığında eğitimlerinin önemli kısmını alır ve kişiliklerini kazanırlar. Onları ilkeli, saygılı ve ayaklarının üzerinde duran bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Ailede birlik ve beraberlik çok önemli, bu da sorunlar karşısında birlikte göğüs germeyi sağlar. Ailede iletişimin güçlenmesi için sevgi ve saygı önemlidir. Birbirimizi dinlemeyi öğrenmeliyiz. Empati yapmalıyız. Birbirimizi eleştirirken yapıcı olmalıyız” dedi.

Yaşamda sevginin önemini vurgulayan Onay sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsanlara ön yargılı davranmamalıyız. Bencillikten kurtulmalıyız. İçinizdeki mutluluğu yansıtamazsanız mutlu olamazsınız. Koşulsuz sevin, her fırsatta güzel kelimeler kullanın. Sevdiğinizi dile getirin. Tatlı dil kullanın. Teşekkür edin. Gönlünüzü herkese açın. Birbirinizi daima sevin.”

Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Meltem Onay’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.