Çiğli'de kıyı temizliği kampanyası başlatıldı!

Çiğli'de kıyı temizliği kampanyası başlatıldı!

Çiğli Belediyesi, Çiğli Homa Dalyanı’nda kıyı temizliği kampanyası başlattı.

Çiğli Belediyesi tarafından dünyada ve ülkemizde yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla, Çiğli Homa Dalyanı’nda kıyı temizliği kampanyası başlatıldı. Homa Dalyanı temizliği geniş gönüllü katılımıyla yarın gerçekleştirilecek. Sasalı’da bulunan Homa Dalyanı kıyıları, başta Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü olmak üzere, meclis üyeleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, gönüllü gruplar ve vatandaşlardan oluşan ekipler tarafından temizlenecek.

Kuş Cenneti’nde buluşulacak

Çevre temizliği hareketinin başlangıç noktası İzmir Kuş Cenneti ziyaretçi merkezi olacak.  Çiğli Belediyesi personeli, gönüllü vatandaşlar otobüslerle toplanma noktasına gelecekler. Tüm gönüllüler önce Gediz Deltası hakkında detaylı bilgilendirilip, slayt gösterisi izleyecekler. Ardından temizlik yapmak üzere Homa Dalyanı kıyılarına geçilecek. 

foto1-.jpg

Ekipler yarışacak

Sahil boyunca çöp toplama seferberliğine girişen çevre gönüllüleri, çöpten arındırılmış bir sahil manzarası görmek için canla başla çöp toplayacak. Etkinlik kapsamında gruplar arasında yarış yapılacak ve en çok çöp toplayanlara ödülleri verilecek. Çevre kirliliğine dikkat çekmek ve pırıl pırıl bir Çiğli için birlikte hareket etmeninin önemine vurgu yapmak istediklerini belirten Başkan Utku Gümrükçü, tüm çevre gönüllülerini temizlik etkinliğine davet etti.

Program

11 Haziran Salı
09.00 Çiğli Belediyesi önünden hareket
10.15 Kuş Cennetinde bilgilendirme – Slayt gösterisi
11.15 Çevki kedisi ve palyaço gösterisi
10.45 Temizlik alanına varış
11.00 Homa Dalyanı’nda temizlik etkinliğinin başlaması (1 saat)
11.45 Bisiklet çekilişi 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.