Çiğli'de öğrencilere Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtıldı

Çiğli'de öğrencilere Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtıldı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Çiğli Belediyesi tarafından ilçedeki ilk ve orta dereceli okullara Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtıldı.

Birleşmiş Milletler tarafından her yıl kutlanan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününde Çiğli Belediyesi Çiğli’de yaşayan çocukları unutmadı. Hem velilere hem de öğrencilere ayrı ayı kitapçıklar şeklinde hazırlanan Çocuk hakları bildirgesi ilk ve orta dereceli okullarda dağıtıldı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın eşi Ergül Arslan tarafından dağıtılan bildirgeler okul yönetimleri ve çocuklar tarafından memnuniyetle karşılandı. Dağıtılan sözleşmelerde kabul edilen 54 maddelik sözleşmenin tam metni yer alıyor.

Çocukların hem haklarını bilmesi hem de bu hakların aileler tarafından içselleşirilmesi amacıyla sözleşmeyi basarak dağıttıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Çocuklarımızın doğuştan sahip olduğu hakları var. Eğitim, sağlık, yaşama, barınma hakları olduğu gibi, fiziksel ve psikolojik açıdan da korunmaları gerekiyor.  Biz de bu noktalara dikkat çekmek amacıyla hem velilerimize hem de çocuklarımızın seviyelerine uygun olarak çocuk hakları sözleşmesi kitapçıkları hazırladık ve okullarımıza dağıtımlarını yaptık” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.