Çiğli'de Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları başladı

Çiğli'de Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları başladı

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı (CEMR) belgesine imza atan Çiğli Belediyesi’nde Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlık çalışmaları başladı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü öncülüğünde Çiğli’de kadın erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik sürüyor. Çiğli Belediyesi’nde kent hizmetlerinin eşitliğe duyarlı yapılabilmesi için Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları başladı.

yeep-ceid-egitim-haberi-1.jpg

KCEİD Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Ünal ve Eğitim Koordinatörü Sunay Demircan belediye bünyesindeki bürokrat ve personellere eğitim verdi.

Eşit kent - eşit toplum ilkesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Toplumsal gelişim ve kültürel değişimin toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasıyla gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz. Çiğli Belediyesi olarak, bu noktada üzerimize düşen sorumluluklar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin hazırladığı Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı belgesine imza atmıştık. Şimdi de imzaladığımız protokol doğrultusunda hayatın her alanındaki eşitsizliklerin giderilebilmesi için çalışacağız. Kadın- erkek eşitliği çalışmalarına yerelden öncü olmak ve hizmetlerimizi cinsiyet eşitliği temelinde kapsamlı hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.