Çiğlili kitapseverler için Aristonikos Okuma Topluluğu

Çiğlili kitapseverler için Aristonikos Okuma Topluluğu

Çiğli Belediyesi, Çiğlili kitapseverleri Aristonikos Okuma Topluluğu'nda buluşturuyor.

MEDYA EGE - Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, toplumda okuma alışkanlığını kazandırmak, vatandaşları birlikte kitap okumaya ve fikir alışverişinde bulunmaya teşvik etmek amaçlarıyla oluşturulan Aristonikos Okuma Topluluğu'na yeni dönem kayıtları başladı.

Yazar ve okurların buluşarak edebiyat üzerine sohbetler ve okunan kitaplar üzerine söyleşiler yapabildiği Aristonikos Okuma Topluluğu'nun yönetimi, yazar Osman Akbaşak tarafından yapılacak.
Yürütülecek etkinlikte, vatandaşlar bir araya gelerek bir kitap okuması yapacak. Daha sonra okudukları kitabın yazarının da katılımıyla düzenlenecek toplantıda kitap, edebiyat ve yaşam üzerine sohbetler gerçekleştirecek.

Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0232 935 55 35 (Dahili:2376 -2361) numaralı hattan yararlanabiliyor.

Çiğli Belediyesi'nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; "Aristonikos Okuma Topluluğumuz yeni dönem kayıtları başlamıştır. Yazar Osman Akbaşak yönetiminde, her ay bir kitabı okuyor, yazarıyla buluşarak kitap üzerine söyleşiyoruz. Birlikte okuyup, birlikte yorumlamak için bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

f7ce7lrwgaavve5.jpg

ARİSTONİKOS KİMDİR?

M.Ö 130’lu yıllarda yaşayan Aristonikos, üvey amcası III. Attalos’un vefatından sonra Pergamon Krallığı’nın Romalılara bırakılmasını kabul etmeyerek, kölelerin ve serflerin özgür ve eşit bir şekilde yaşayacağı Güneş Şehri idealiyle günümüzde İzmir Tuzlası olarak bilinen o dönemki Leukai şehrinde bir isyan başlatmıştır. Ege kıyılarındaki kentlerde yaşayanların katılımıyla büyüyen isyan kısa sürede birçok kente yayıldı. İsyan, Roma İmparatorluğu’nun uzun uğraşları sonucunda bastırılsa da bilinen ilk köle isyanı olarak tarihteki yerini almıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.