Çiğli’nin hayırsever teyzesine vefalı anma töreni!

Çiğli’nin hayırsever teyzesine vefalı anma töreni!

Hatice Bahriye Yağcı, vefatının 1’inci yılında Çiğli protokolü, yakınlarının adını taşıyan okuldan öğrenciler ve vatandaşların da katıldığı törende dualar ve lokma hayrı ile yad edildi.

Çiğlili hayırsever Hacı Hatice Bahriye Yağcı, birinci vefat yıldönümünde unutulmadı. Adını taşıyan Hatice Bahriye Yağcı Vakfı’nın organizasyonu ve Çiğli Kaymakamlığı’nın himayesinde düzenlenen anma etkinliğinde, hayırsever teyzenin hayatı ve yaptığı hayır işleri anlatıldı. Hükümet Konağı Aydoğan Yağcı Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Hatice Bahriye Yağcı Vakfı Başkanı Adnan Yılmaz, Çiğli protokolü ile Mehpare Yağcı İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hatice Bahriye Yağcı Vakıf Başkanı Adnan Yılmaz, gelecek adına çok umutlu olduğunu ve vakfın en iyi şekilde hizmete devam edeceğini belirterek, “Vakfımızın Onursal Başkanı Merhum Bahriye teyzemin yaptıkları 9 yıla sığdırılabilecek bir durum değil. Ancak Rabbim ona bunları gerçekleştirme fırsatı verdi. Ailesi tüm mal varlığını bıraktığı Bahriye teyzeye, bunları hayır için kullanmasını vasiyet etmişti. Bahriye teyze de vasiyet gereği değeri milyonları bulan arsalarını devletimize bağışladı. Şu an da mevcut olan Hükümet Konağımız onun bağışladığı arsa üzerine yapıldı. Bugün kız kardeşinin adını taşıyan bir imam hatip lisesi, erkek kardeşinin adını taşıyan Aydoğan Yağcı Bilim Sanat Merkezi ve kendi adını taşıyan, Diyanet’e bağışladığı bir cami var. Yaşımız ne olursa olsun hiçbir şeye bitti gözüyle bakmamak gerekiyor. Rabbim bitti dediğimiz yerde, ufkumuzu açarak yeni yollar gösterebilir. Özellikle öğrencilerimize söylüyorum ne olursa olsun kendinize zaman ayırın. Aileniz, devletimiz ve insanlık için faydalı bir birey olun. Son olarak vakfımız için şunları söylemek istiyorum inşallah öğrencilerimize verdiğimiz destekle vakfımızın vizyonunu sürdürüp ulusal çapta işlere imza atmak istiyoruz. Vakfımızın ismini yakışır yerlere taşıyacağımızdan emin olabilirsiniz. Bunun sözünü sizlere veriyorum” dedi.

Törende konuşan Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak da, Bahriye Yağcı’nın ve ailesinin ismini her yerde yaşatacaklarını söyledi. Çıtak “Peygamberimizin bir sözü insanın en hayırlısı yine insanlara en hayırlı olanıdır diye. Bizim millet olarak zayıfı güçsüzü haklının yanında olmak gibi bir vasfımız var. Onun ve ailesinin ismini Hükümet Konağımızda ve okullarımızda yaşatıyoruz. Hatice Bahriye Yağcı vakfının da Bahriye teyzemizin hayat felsefesi doğrultusunda ulusumuza çok daha uzun yıllar hizmet edeceğine inanıyorum ve güveniyorum” diye konuştu. Törende, öğrenciler ilahiler okudu ve lokma hayrı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.