Çiğli'ye İstanbul benzeri modelle güçlendirme çalışmaları

Çiğli'ye İstanbul benzeri modelle güçlendirme çalışmaları

Çiği Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş (KİPTAŞ) Genel Müdürü Ali Kurt ile bir araya gelerek bina güçlendirme ve kentsel dönüşüm uygulamaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

MEDYA EGE- Çiğli'yi depreme ve afetlere karşı dirençli kent yapma çalışmalarına aralıksız devam eden Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile bir araya geldi.

Söz konusu görüşmeye dair sosyal medya hesabından görsel paylaşan Başkan Gümrükçü, not kısmında "Sevgili dostum KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile karbon elyaf yöntemiyle güçlendirme ve kentsel dönüşüm süreçlerini konuştuk. İlçemizin dayanıklı bir kent olması yolunda KİPTAŞ'ın İstanbul'da yürüttüğü çalışmanın benzerini Çiğlimize uygulayabilmek için gerekli adımları atacağız." ifadelerini kullandı.

KİPTAŞ İSTANBUL'DA NASIL ÇALIŞIYOR

İBB hızlı tarama testi yaptıran ve yapıları riskli çıkan, güçlendirmeye uygun ve ruhsata tabi olacak yapılarda oturan vatandaşlara, kendi aralarında uzlaşı sağlarlar ise İstanbul Yenileniyor platformu üzerinden başvurmaları halinde maliyetine uygun ödeme planı ile güçlendirme hizmetinden faydalanmalarını üniversitelerle iş birliği içinde sağlıyor.

Yapılan işlemler sonucu KİPTAŞ, güçlendirme projeleri doğrultusunda karbon elyaf, bazalt lif, çelik profiller ya da betonarme manto gibi tekniklerin birlikte uygulandığı hibrit çözümlerle ilerliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum