Cihan Medya'ya Atanan Kayyum 5 Gazetenin Dağıtımını Durdurdu

Cihan Medya'ya Atanan Kayyum 5 Gazetenin Dağıtımını Durdurdu

Cihan Medya Dağıtım A.Ş.'nin başına İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından atanan kayyum, şirketin dağıtımını yaptığı 5 gazetenin abone dağıtımını durdurdu.

İstanbul 9. Sulh Ceza Mahkemeesi Hakimliği tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kayyum ataması talebi hayata geçirilerek Cihan Medya, Dünya Dağıtım ile Irmak Radyo TV Hizmet şirketlerine kayyum atanmıştı. Hakimlik kararını, bahsi geçen şirketlerin "FETÖ/PDY" örgütleri ile bağlantılı davranarak, örgüte medya anlamında destek verdiği yönünde açıklamıştı. Cemaate yakınlığıyla bilinen dağıtım kurumlarına el konulmasının ardından, gazetelere el konulması bekleniyordu.

Kayyum kararıyla abone dağıtımı durduruldu

Cihan Medya Dağıtım Anonim Şirketi'ne atanan kayyum ve kayyumun belirlediği yönetim, Meydan, Yeni Asya, Özgür Düşünce, Taraf ve Yarına bakış isimli gazetelerin abone dağıtımını dün akşam gazete yönetimlerine bildirdi. Bahsi geçen gazetelerin hepsinin yöneticileri, okurlarına sosyal medya üzerinden seslenerek gazetelerine sahip çıkın çağrısında bulundu.

medyaege-kayyum

Meydan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Kenez "Özgürlüğümüze sahip çıkmak için yarın herkesi bayilerden Meydan Gazetesi almaya çağırıyoruz" çağrısı yaparak, zorunlu açıklama başlıklı bir yazı paylaştı; "Kayyım yönetimindeki dağıtım şirketi sözleşme hükümlülüklerine ve ticari ahlaka aykırı olarak Meydan'ı abonelere dağıtmama kararı almıştır. Öncelikle bu durum için abonelerimizden özür dileriz. Okuyucularımıza ve özgür basına destek olmak isteyen herkesi yarın bayiden Meydan almaya davet ediyoruz." yazılı bir görseli paylaştı.

Yeni Asya gazetesinin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise; "#SONDAKİKA Cihan Medya Dağıtım'a atanan kayyım Yeni Asya'nın abone dağıtımını durdurdu" denildi. Dağıtımı duran gazetelerin başka kanallar üzerinden abonelik dağıtımı gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.