Çikolata Kisti farkındalık paneline yoğun ilgi

Çikolata Kisti farkındalık paneline yoğun ilgi

İzmir Ticaret Odası'nda "EN-Dolu Yaşamak Mümkün!" panelinde, her 10 kadından 1’inde görülen ve dünyada 176 milyon kadının maruz kaldığı Endometriozis (Çikolata kisti) hastalığına dikkat çekildi. Panele gösterilen yoğun ilgi umut vericiydi.

Her yıl mart ayında tüm dünyada yapılan “Endometrioz Farkındalık ayı” etkinliklerinde, Endometriozis&Adenomyozis Derneği ve Karşıyaka Soroptimist Kulübü işbirliği ile İzmir Ticaret Odası’nda “EN-DOLU YAŞAMAK MÜMKÜN!” paneli düzenlendi. Geç tanı konulabilen Endometriozisi, bu hastalığı yaşayan kadınlar anlattı.

endometrioz-paneli-2.jpg

“Endometriozis Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen “Endometriozis Farkındalık Paneli” Endometriozis&Adenomyozis Derneği ve Karşıyaka Soroptimist Kulübü işbirliği ile gerçekleşti.

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik aynı zamanda internet üzerinden de canlı olarak yayınlandı. “Endometriozis&Adenomyozis Derneği-Türkiye” Başkanı Sayın Prof. Dr. Ümit İnceboz ve “Karşıyaka Soroptimist Kulübü” Başkanı Sayın Nurdan Koçlular’ın sunumlarıyla başlayan etkinlikte endometriozisin kısa özeti anlatıldıktan sonra bu hastalığı yaşayan ve mücadele eden kişilerin samimi paylaşımlarıyla panel interaktif sürdürüldü.

Katılımcılar, toplumda her on kadından birinde görülen ve adet dönemlerinin son derece sancılı veya kanamalı geçmesine neden olan endometriozisi (çikolata kisti hastalığı) göz önüne sermeyi amaçlayan panelde, yaşanmış hikayeleri ve tecrübeleri birincil kişilerden dinlemenin kendileri için çok çarpıcı olduğunu belirtti. Bu kadar yaygın bir hastalık olmasına rağmen hala tanıda yıllar süren gecikmelerin yaşanmasının kadınların hayat kalitesinde gerilemeye neden olabildiğine de vurgu yapılan panelde erken tanı ile bilim öncülüğünde hastalığın ilerleme hızının azaltılabildiği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.