Cımbızla portreler yapıyor

Cımbızla portreler yapıyor

İzmirli moda tasarımcısı Semih Beceren, binlerce kumaş parçasını milimetrik parçalara ayırarak saç ekim cımbızı ve büyüteç yardımıyla sanat eserlerine dönüştürüyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü yüksek lisans öğrencisi 34 yaşındaki Semih Beceren, kumaş parçalarını önce tonlarına göre kazanda boyuyor, ardından milimetrik parçalara kesiyor. Bu parçaları tek tek ayırarak saç ekim cımbızı ve büyüteç yardımıyla yapıştıran genç tasarımcı, ortaya kumaştan yapıldığı anlaşılmayan gerçekçi tablolar çıkarıyor. Bazen 5 milim, bazen 2 milim olarak kestiği kumaşlarla çalışan Semih Beceren, bazen de kumaşlardan çıkardığı ipleri kullanıyor. Tasarımcı, en uzun süren çalışmasına 2 yıl, en kısa süren çalışmasına ise 5 ay harcadığını söyledi.

aw731476-04.jpg

500 BİN KUMAŞ PARÇASINDAN TABLO

2013 senesinden bu yana kumaş parçalarından tablo yapan Semih Beceren, “Asıl işim kıyafet tasarlamak ama ben kumaşların içinde farklı bir dünya gördüm ve kumaşlarla resim yapmaya başladım. Resimlerimi görenler ilk başta kumaş olduğunu anlamıyor. Tablolara yaklaştıklarında şoke oluyorlar. 500 bin kumaş parçası ile çalıştığım tablolarım oluyor. Bu yüzden şaşırıyorlar. Bu bir sabır işi. Keyif almadan yapılacak bir iş değil. Ben yaptığım işten keyif alıyorum. Sabah atölyeme gelip akşama kadar çalışıyorum. Hatta saatin nasıl geçtiğinin farkına bile varmıyorum. Yemek yemeyi unuttuğum zamanlar oluyor” şeklinde konuştu.

aw731476-06.jpg

CIMBIZ VE BÜYÜTEÇ KULLANIYOR

Kumaş boyutlarını daha da küçülterek çalışmak istediğini belirten genç tasarımcı sözlerini “Hiper realist denilen, daha net ve gerçekçi görüntüler elde etmek istiyorum. Aslında bu oldukça zor. Kumaşları belirli bir boyuta getirmek zorlayıcı. İlk başlarda kaş cımbızı ile çalışıyordum ama şu anda daha ince olan saç ekim cımbızlarını kullanıyorum. Daha gerçekçi görüntüler için büyüteç kullanıyorum. Yakın zamanda sergi açmak için girişimlerde bulunacağını ifade eden Semih Beceren, “Tablolarımı genelde sosyal medya üzerinden yayınlıyorum. Galerilerle iletişime geçmeye çalışıyorum. Henüz bir sergi açmadım ama yakın zamanda bir sergi de açmayı planlıyorum” cümleleri ile sonlandırdı.
Tasarımcının kumaş kullanarak yaptığı 30 tablo bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.