Çimento talebi yazın artıyor

Çimento talebi yazın artıyor

Çimento sektörünün inşaat sektörüne göre daha hızlı büyüdüğünü grafikler ile gösteren Uzman Yalçın çalıştayın son bölümünde sektörün rekabetçi sayısının tespiti ve rekabet sorunlarını ele aldı

İzmir Swiss Otel‘de Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Günay moderatörlüğünde çimento firmalarının yöneticileri bir araya geldi. 
      Düzenlenen çalıştaya Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS),Türkiye Müteahhitler Birliği, Türkiye Hazır Beton Birliği, Türkiye Prefabrik Birliği, Kireç Sanayicileri Derneği, Agrega Üreticileri Birliği, Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO), Ege Üniversitesi Temsilcileri, İzmir Ticaret Odası, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri ve Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği temsilcileri katıldı. Çalıştayda Rekabet Uzmanı Yalçıner Yalçın’ın sektör araştırması raporunun sunumu dikkat çekti. Uzman Yalçıner Yalçın, çimento sektörünün gelişmeleri ve firmaların rekabet düşüncelerini ele aldı. Sunduğu sektör araştırmaları raporunda firmaların rekabet ihlallerinden kaynaklanan idari para cezalarının dağılımını grafiklerle açıklayan Uzman Yalçıner Yalçın Çimento sektöründeki taleplerin yaz aylarında artıp kış aylarda ise azaldığını belirtti.
 
“ÇİMENTO ÜRETİMİ SON ON YILDA YÜZDE ELLİ ARTTI”
 
 
     Uzman Yalçın çimento sektörünün geçen yıllara göre yüzde elli artış gösterdiğini açıkladı. Rekabet Uzmanı Yalçın “Yüksek maliyet ve ÇED izin süreci piyasa girişi zorlaştırmıştır.” dedi ve bu sektörün ana sahipleri tarafından korunduğunu ve gelişmeye devam ettiğini sözlerine ekledi. Açıklamalarında Türkiye’nin çimento sektöründe dünyanın beş altı ülkesinden biri olduğunu dile getirdi. Çimento sektörünün inşaat sektörüne göre daha hızlı büyüdüğünü grafikler ile gösteren Uzman Yalçın çalıştayın son bölümünde sektörün rekabetçi sayısının tespiti ve rekabet sorunlarını ele aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.