Çimento ve beton hisseleri çakıldı

Çimento ve beton hisseleri çakıldı

Kahramanmaraş Merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremin ardından sürekli tavanda seyreden çimento hisseleri bugün yaşanan sert satışların ardından çakıldı.

Dünya tarihinde eşine rastlanılmamış bir biçimde 9 saat arayla meydana gelen iki şiddetli depremle 11 şehirde meydana gelen yıkımların ardından borsada işlem gören çimento ve beton hisseleri tavan yapmıştı.

21 Şubat Salı gününe kadar borsada yükselişini sürdüren çimento ve beton hisseleri hafta ortasından gelen sert satışlarla bugün aniden çakıldı.

rpi77c0y-uo9kl0fgsesnq.webp

Yaşanan satışlarda yabancı yatırımcıların da tavrının etkili olduğu gözlemlenirken, Ekonomi Gazetesi'nden Şebnem Turhan’ın haberine göre ICBC Yatırım’ın araştırma notunda çimento hisselerinde yabancı payının bir haftada Nuh Çimento ve Oyak Çimento hariç gerilediği bildirildi. En çok yabancı yatırımcı kaybeden Boğaziçi Beton'daki yabancı yatırımcı payı yüzde 3,55'ten yüzde 1,41’e indi.

Boğaziçi Beton’dan sonra sektördeki paylarını azaltmaya devam eden yabancı yatırımcılar sırasıyla Afyon Çimento'daki hisse paylarını yüzde 4,88'den 3,16’ya, Bursa Çimento’da da yüzde 8,32'den 6,77’ye düşürdüler.

Oyak Çimento ve Nuh Çimento'da ise bunun aksi yönünde pozisyon alan yabancı yatrımcılar, Oyak Çimento’daki paylarını yüzde 10,15'ten yüzde 10,41’e, Nuh Çimento’da ise yüzde 22,2'den yüzde 22,5’e yükseltti.

(Yatırım Tavsiyesi Değildir)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.