Çin Apple’ın kârını her an düşürebilir!

Çin Apple’ın kârını her an düşürebilir!

ABD hükümetinin verdiği kararla birlikte ABD’li şirketlerle iş birliği yapması yasaklan Huawei’in bağlı olduğu Çin hükümeti, verebileceği bir kararla Apple’ın karını yüzde 29 oranında düşürebilir. 

Analistler tarafından açıklanan raporlara göre, Çin Apple‘a istediği an zarar verebilir. Yatırımcı analistlerin raporda belirttiklerine göre Apple’ın yapmış olduğu satışların yüzde 17’si, kâr rakamının yüzde 29’u ise Çin’e ait. Tabii bu rakamların yalnızca tahminden ibaret olduğunu da unutmamak gerekiyor. Yani bu sonuçlar kesin bir bilgi içermiyor.

Aslında bu varsayımların yanı sıra başka konular da söz konusu. Apple’ın neredeyse bütün ürünleri şu anda Çin’de üretiliyor. Çin hükümeti, Apple’ı yasaklaması durumunda kendisini de sıkıntıya sokabilir. Tabii üretim yerini Çin’den başka bir yere taşımak Apple’ı da zarar sokacaktır. Yani bakıldığında bu durumlar her iki tarafı da sıkıntıya sokacak nitelikte. Son duruma baktığımızda Apple ve Çin’in birbirine ihtiyacı olduğu görünüyor. En yakın zamanda sorunlarda bir uzlaşmaya varılacağı da öngörüler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.