Çin Devi, İzmir İçin Vagon Üretiyor

Çin Devi, İzmir İçin Vagon Üretiyor

Çin devi CRRC firması İzmir'in yeni metro vagonlarını üretiyor.

İzmir’in yeni metro vagonlarını üreten Çin devi CRRC’nin patronu Zhigang, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu davet için Türkiye’ye geldi. Geçen yıl 37 milyar dolar ciro yapan dev şirketin imalatı ilk vagonlar Eylül ayından itibaren İzmir’de olacak. İzmir Metro A.Ş., 2017 ortasına kadar tamamlanacak 95 yeni vagonla birlikte filosunu iki kattan daha fazla büyütecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Metro A.Ş. tarafından kullanılmak üzere siparişini verdiği 95 adet vagonun Çin’deki imalatı sürerken, üretici firma CRRC’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hou Zhigang, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Zhigang, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı, yeni vagonların ilk partisini raya indirecekleri tören için ülkesine davet etti.

Aralarında Başkan Yardımcıları Yu Weiping ve Wu Ann’ın da bulunduğu bir heyetle geldiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hem İzmir’in yeni vagonlarının üretim süreçlerine hem de yeni projelerine ilişkin bilgi aktaran Zhigang, iddiasını “Yeni araçlarımızla çığır açacağız” sözleriyle ortaya koydu.

s158614

Geçen yılki cirosu 37 milyar dolar

Merkezi başkent Pekin’de bulunan CRRC Corporation Ltd., 1881 yılında kurulan çok köklü, dev bir şirket. Raylı sistem imalatında öncü olan CRRC’nin geçen yılki cirosu 37 milyar dolar. Saatte 300 km. hız yapan EMU trenlerinin üreticisi olan şirket, aynı zamanda elektrikli otobüsler, rüzgar santralleri ve su arıtma sistemleri üzerinde de çalışıyor. CRRC, 10 bin personelle faaliyet gösteriyor.

Vagon sayısı ikiye katlanacak

İzmir Metro A.Ş. tarafından satın alınan 95 vagondan oluşan 19 setlik filonun imalatı, CRRC’nin Tangshan’daki 2.3 milyon metrekarelik dev fabrikasında devam ediyor. Maliyeti 79.8 milyon Euro’yu bulan yeni vagonların ilk bölümü, Eylül ayından itibaren İzmir’de olmaya başlayacak. Setlerin tamamının 2017 ortasına kadar gelmesiyle birlikte, İzmir Metrosu, filosundaki araç sayısı iki kattan daha fazla artırmış olacak. İzmir Metro A.Ş., halen 87 vagonla hizmet vermeye devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.