Çin, Tesla Model X'e rakip!

Çin, Tesla Model X'e rakip!

NIO, Tesla'nın Model X'ine rakip olacağı düşünülen ES8 modelinin tanıtımını yaptı

Çin'in Tesla'sı olarak nitelendirilen NIO, son yıllarda oldukça büyük atılımlar yaptı. Ülkedeki elektrikli otomobil pazarına yönelik büyük planları olan firma, ES8 modelinin tanıtımını yaptı.

7 koltuklu olan ES8, saatte 100 km hıza 4,4 saniyede ulaşabiliyor. Tesla'nın Model X'i bu hıza 4,7 saniyede çıkabiliyor. Otomatik sürüş imkanına sahip araç, fren sistemi konusunda da oldukça iddialı. Fakat en önemli özellik ise aracın pillerinin 3 dakika içerisinde değiştirilmesi. Bunun için de Çin'de pil değiştirme merkezlerinin kurulması planlanıyor.


Şirketin müdür yardımcısı Zhu Jiang ise Tesla'yla karşılaştırılması doğru bulmayarak, "İnsanlar NIO'yu başka markalarla karşılaştırıyor. Ama aslında araba, bizim sunduğumuz, ve yazılım, bulut ve müşteri servisinden de oluşan paketin sadece bir parçası. NIO'yu farklı yapan bir internet ürünü olmasıdır. Amacımız, müşteri memnuniyetini hedef alan yepyeni bir sistem. Ürün, rakiplerimizinkine benzeyebilir, ama aslında iş modelimiz çok farklı." açıklamasında bulundu.


Çin'de aracın fiyatı Model X'ten 260 bin lira daha düşük. Elektrikli araç kullanıma verilen yardımla birlikte ES8'in fiyatı 370 bin Yuan'a (yaklaşık 216 bin lira) düşmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.