Cinayet mi Değil mi? Cevabı Tanyer A.Ş'de!

Cinayet mi Değil mi? Cevabı Tanyer A.Ş'de!

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık’ın oğlu Dorukhan Büyükışık’ın intihar mı etti, yoksa öldürüldü mü sorusunun cevabını arayan Cumhuriyet Savcısı, Dorukhan’ın cesedinin bulunduğu TANYER A.Ş.’nin üzerinde yoğunlaştı.

MEDYA EGE - İzmir’de bir inşaatın istinat duvarının üzerinde bulundu cansız bedeni. Tarihler, 13 Mayıs 2018’i gösteriyordu. Dorukhan Büyükışık, 3 yabancı dil bilen 26 yaşında, iyi eğitimli bir gençti. Ölüm sebebi kayıtlara yüksekten düşme olarak geçti. Karartılan deliller, cep telefonundan silinen parmak izleri, dosyadan uçan video kayıtlarının varlığı ortaya çıktı. Dosya tekrar açıldı. Soruşturma polisten alınarak, jandarmaya devredildi. Görevliler hakkında soruşturma başlatıldı.

general-babanin-adalet-arayisi.webp

Dorukhan Büyükışık’ın babası emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık, bir silah arkadaşının oğlunun cenazesi için İzmir’e gelen oğlunun ölümüyle ilgili hukuki cevabı yıllardır bulmaya çalışıyor. Oğlunun intihar etmiş olmadığını, cesedinde intihar ettiğine dair emareden çok darp edilip, iç kanamadan dolayı öldüğünü dair delilerin olduğunu belirten baba Büyükışık, yaptığı basın toplantılarında cinayete daha çok dikkat çekip, olay öncesi ve sonrası toplanan veya toplanamayan delilerin nasıl karatıldığını anlattı. Emekli Tümgeneral baba Büyükışık, oğlunun ölümüyle ilgili olarak birilerinin suçlu olarak korunduğunu iddia etmişti.

general-babanin-adalet-arayisi-h1457509-11.jpg

Olayın olduğu anda Dorukhan Büyükışık’ın cesedinin bulunduğu TANYER A.Ş. ait inşaat alanı ve şirketin sahipleri Mehmet Taylan Tanyer ve Mehmet Münir Tanyer ve çalışanları ise soruşturmaya dâhil edilerek, muhtemel şüpheli olarak ifadeleri alındı. Bu süreçte de devreye giren baba Büyükışık, kamera kayıtlarının şirket tarafından yok edildiğini iddia etti.

İzmir’de halen faaliyet gösteren TANYER A.Ş. yetkilerinden ise olayla ilgili o tarihten beri kamuoyunun rahatlatıcı, şüpheleri yok edici bir açıklama gelmedi. Bir ölümün meydana geldiği inşaat alanına sahip şirketin yetkililerinin, muhtemel şüpheli olarak hem şirket sahipleri, hem de çalışanları olarak dinlenmesine rağmen olayla bir ilgilerinin olmadığına dair bir açıklamanın yapılmaması ise Dorukhan Büyükışık’ın ölümüyle ilgili şüpheleri daha da arttırmaya neden oldu.

Olayla ilgili görevlendirilen Cumhuriyet Savcısının soruşturmayı derinleştirerek devam ettirmesi, olayla ilgili delillerin tekrar incelemeye alıp, yeni deliller yaratmak ve var olan delillerin yok edilmesi noktasında araştırma yapması ise Emekli Tümgeneral baba Ethem Büyükışık’ın hukuktan beklediği cevabı almasının kuvvetlendirmeye başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.