Çin'de 242 Milyon Yıllık Vejeteryan Deniz Sürüngeni Fosili

Çin'de 242 Milyon Yıllık Vejeteryan Deniz Sürüngeni Fosili

Çin'de araştırmalarını sürdüren paleontologlar 242 milyon yaşında olduğunu tespit ettikleri deniz sürüngeninin bilinen ilk vejeteryan olabileceğini düşünüyorlar.

Çin'de araştırma yapan paleontologlar yaptığı araştırmalarda 242 milyon yıllık bir deniz süngeri fosili buldular. İskoçya Ulusal Müzesi'nde görev alan Paleontolog Dr. Fraser konuyla ilgili olarak bulunan fosilin bilinen ilk vejeteryan deniz sürüngeni olabileceğini ifade etti.

Deniz Sürüngeni 2

Çun Li Omurgalılar Paleontolojisi ve Paleoantropoloji Enstitüsünden bilim insanları, Çin'in Yunnan eyaletinde gün ışığına çıkarılan fosilin, 242 milyon yıl önce yaşamış timsah büyüklüğünde bir deniz sürüngenine ait olduğunu belirtti.

Paleontologlar, fosili bulunan canlının çekice benzer bir kafa yapısına sahip olduğunu ve sürüngenin su bitkileriyle beslendiğinin tahmin edildiğini kaydetti.

"Bilinen ilk vejeteryan deniz sürüngeni olabilir"

Fosil örneklerini inceleyen İskoçya'daki Ulusal Müze'den Paleontolog Dr. Nick Fraser, "İncelediğimiz canlı, çok tuhaf bir kafa şekline sahip. Otobur deniz sürüngenleri çok nadirdir. Bu şimdiye kadar bilinen ilk vejeteryan deniz sürüngeni olabilir" ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.