Çin'de yasaklı vücut sanatı

Çin'de yasaklı vücut sanatı

Derilerine geçirdikleri kancalarla asılı kaldılar

Çin'in Şangay şehrinde vücut sanatçısı bir çiftin kancalara asılı kalarak gerçekleştirdiği performans izleyenlerin nefesini kesti.

24 yaşındaki vücut sanatçısı Wei Weiulien ile erkek arkadaşı Viktor Liu, pazar günü bir barda yaptıkları gösteri için vücutlarına sterilize edilmiş metal kancalar geçirdi. Kancalara bağlanan iplerle havada asılı kalan çiftin gösterisi 20 dakika sürdü.

Wei gösteri hakkında “Benzersiz olmayı seviyorum. Bir çok insanın kabul edeceği şeyleri yapmaktan hoşlanmıyorum.” diyor.

Performans boyunca az bir acı hissettiğini belirten Wei “Daha sonra küçük bir yanma hissi vardı, ama çok mutlu oldum. Başka da hiçbir şey hissetmedim. Dünyadan ayrılmış, harikulade ve gerçek dışı farklı bir alana girmiş gibi, süreç çok sakinleştirici.” yorumunda bulundu.

25 yaşındaki Viktor Liu ise, kancalarla asılma deneyimini ilk kez 3 yıl önce sarhoşken denediğini belirtti. Liu, artık bu deneyimin kendisi için yılda bir kez meydan okuma halini aldığını ifade etti.

Son yıllarda Çin'de uygulanan sansür nedeniyle bu performans sanatı kendine ancak yeraltında yer bulabiliyor. Sanatçı Wei, bu konuda "Hiçbir şey istediğimi yapmamı engelleyemez.” diyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.