Çin'den flaş kripto para açıklaması!

Çin'den flaş kripto para açıklaması!

Çin Merkez Bankası tarafından yayınlanan araştırma raporunda kripto paraların ulusal paraların yerini alamayacağı belirtildi.

Çin Merkez Bankası'na göre (PBOC) blockchain sektörü balonlar, spekülasyon, piyasa manipülasyonü ve yasa dışı finansman ve yatırım faaliyetlerine konu oldu.

PBOC tarafından yayınlanan araştırma raporuna göre hükümet ile regülatörlerin denetime başlaması ve risklere engel olması gerekiyor. Rapora göre Çin'in Bitcoin madenciliği merkezlerinden biri olmasına rağmen yetkililer, geçtiğimz yıl halka arzları yasaklayarak bazı kripto para faaliyetlerinde sert önlemler aldı. Hükümetin denetime başlaması ve sektördeki finansal risklere engel olması gerektiği belirtilen raporda, özellikle kripto paralarda halka arzı ilgilendiren alanlara dikkat çekildi.

PBOC raporunda, blockchain'in etkilerinin abartılmaması gerektiği, uygulamaların “gerçeğe dayanması” gerektiği, bazı uygulama senaryolarının gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi. Kripto paraların para arzı esnekliğinden yoksun olduğu ve özdeğerinin bulunmadığı belirtilen rapordo, bu nedenle ulusal paraların yerini alamayacağının altı çizildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.