Cindi Can Polat'tan Bayraklı'ya dev proje!

Cindi Can Polat'tan Bayraklı'ya dev proje!

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Cindi Can Polat, Bayraklı'yı İzmir'in arka bahçesi olmaktan kurtaracak ve İzmir'in vitrinine yerleştirecek projelerini bir bir açıklıyor.

Polat'ın kamuoyu ile paylaştığı son projesi ise Smyrna Antik Kentinin Türkiye ve İzmir turizmine kazandırılmasına yönelik oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Cindi Can Polat, Bayraklı Belediye Başkanı seçilmesi halinde, Bayraklı Belediyesi olarak hayata geçirecekleri projenin detaylarını da açıkladı. 

whatsapp-image-2018-11-10-at-23.03.52(1).jpeg

Polat, "Bu projemiz, ilçemiz merkezinde yer alan, ilçemizin tarihi ve kültürel dokusunun baş tacı Smyrna Antik Kenti ve çevresindeki tarihi yapıların turistik olarak cazibe merkezi haline getirilmesi amacından hareketle kazı ve restorasyon çalışmalarına ağırlık verip çevresinin de turizme uygun hale getirilmesinde sürmekte olan çalışmaları desteklemeyi ve tanıtmayı hedefliyor. Bayraklı’daki ilk yerleşim milattan önce 3000 yıl öncesi Tunç çağına kadar uzanmaktadır. Smyrna Kenti milattan önce 11. yüzyılda bir Aiol kenti olarak kurulmuş ve milattan önce 1000-300 arasındaki 700 yıllık süreç içerisinde gelişmiştir.  Planı ve tarihi kesin olarak bilinen Batı Anadolu’nun en eski evi Oval Ev buradadır. Aiol düzenindeki sütun başlıkları ile Anadolu’nun en eski Athena Tapınağı da burada inşa edilmiştir. Dolayısıyla Smyrna'nın dünya tarih ve kültür mirasındaki yeri oldukça önemlidir" diye konuştu. 

smyrna.png

NELER YAPILACAK?

Cindi Can Polat, proje kapsamında yapılacakları ise şöyle sıraladı: "Symrna Antik Kent alanında yapılacak kazı çalışmaları için halihazırda işbirliği yaptığımız sponsorlarımıza yeni sponsorlar da eklenmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Symrna Antik Kent meydanı çevresindeki tarihi bina ve alanların da restorasyonuna öncülük ederek, Bayraklı ilçemizi turistik bir merkez haline getirerek ilçemize daha fazla turist çekeceğiz.

whatsapp-image-2018-11-10-at-23.03.52(2).jpeg

Bu kapsamda Bayraklı ilçemizdeki Smyrna Antik Kent meydanının düzenlenmesi çalışmalarını hızlıca tamamlayacağız. Bu hedefimize ulaşmak için de ilgili Bakanlıklar, Üniversiteler, Müzeler ve kuruluşlarla işbirliği yapıp ortak projeler geliştireceğiz" dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.