Çinli Mühendislerin Çılgın Projeleri

Çinli Mühendislerin Çılgın Projeleri

Çinli bilim insanları çılgın projeleriyle gündeme geldi!

Çinli mühendislerin yıllardır üzerinde çalıştığı çılgın proje ortaya çıktı. Bakın Çinliler bu kez insanlığı 'uçuracak' ne yapıyor?

Çin dünyanın en büyük uzay aracını yapmak için kolları sıvadı. Çinli mühendislerin üzerinde uzun yıllardır çalıştığı bu uzay aracı hayata geçerse 20 kadar turist uzaya yolculuk yapacak!

2 yıldır testleri yapılan Çin'in sır uzay aracıyla ilgili konuşan Lui Haiquang 2020 yılına kadar uzaya uçuşları başlatmak istediklerini açıkladı.

Peki uzaya uçmanın bedeli bir turist için ne kadar olacak dersiniz?

Bu rakam bilet başına 200 bin ila 250 bin doları buluyor.

Çinli mühendisler bir yana Japonlar da boş durmuyor! Japon bilim insanları uzun süredir üzerinde çalıştıkları projede sona geldiler ve nihayet o çılgın buluş ortaya çıktı. Bu kez Japonların ne yaptığına gelince...

Panasonic katlanabilen, bükülebilen pil geliştirdi. Şirket, geliştirmiş olduğu yeni lityum iyon pilin ne kadar bükülmüş veya kıvrılmış olursa olsun, içerisinde yer alan şarjın yüzde 99'unu koruyacağına garanti veriyor. Bununla sınırlı kalmayan esnek pil, lamine dış gövdesinin sunduğu güvenilir yapı ile gönül rahatlığıyla şarj edilebiliyor.

Bilim adamları, minik görüntüsünün aksine oldukça tehlikeli olan tırtıl geliştirdi. Bakın bu canavar neler yapıyor neler?

Doğada; karınca, çekirge, tırtıl gibi hayvanların kendi ağırlıklarının olağanca katı ağırlıkları kaldırabildiğini biliyoruz.

Durum kapsamında getirilen bilimsel açıklamalar beraberinde neredeyse imkansızı başaran bu canlılar, yeni teknoloji çözümlerinin de dikkatini çekmiş gibi gözüküyor.

Bilim insanları, çeşitli çalışmalar sonucu gerçeğine son derece benzer bir profile sahip olan robot bir tırtıl meydana getirdiler.

Robot tırtıl, gerçek sürümünde olduğu üzere kendisinin 10 katına kadar ağır olan nesneleri kaldırabiliyor.

Bilim insanları katı bileşenlerinin farklı bir dizilim gerektirmesinden kaynaklı olarak "yumuşak" olarak nitelendirilen robotların yapımının oldukça zor olduğunu dile getiriyorlar.

En tipik lokomosyon kullanımı için bile sert bileşen barındıran sürümlerine oranla çok daha zorlayıcı bir yapım aşamasına sahip olan yumuşak robotlar, bilim dünyasında sıklıkla üretilmiyor.

Varşova Üniversitesi Fizik Fakültesi araştırmacıları ise hareket edebilmek için yalnızca ışığa ihtiyaç duyan 15 milimetre uzunluğunda yumuşak bir mikro-robot yaptılar.

Liquid Crystalline Elastomers (LCEs) maddesinden meydana gelen mikro-robot, ışığa maruz kaldığında şekil değiştirebilen akıllı malzemelere bünyesinde yer veriyor.

Işık kaynağı altındaki hareket dalgaları ile bir tırtıl görüntüsü veren mikro-robot, pek çok farklı özelliği barındırıyor.

Dik yamaçlara tırmanmaya yönelik olarak meydana getirilen tırtıl mikro-robot, kendisinden 10 kat daha ağır ağırlıkları kaldırabiliyor. Mikro-robot söz konusu boyuttaki ağırlıkları üzerinde barındırırken hareket kabiliyetini sürdürebiliyor.

Bilim insanları zorlu ortamlarda, koşullarda hareket edebilen mikro-robotun çeşitli bilimsel araştırmalarda kullanılabileceğini belirtiyorlar. Nitekim mikro-robot, boyutu sebebiyle mikrofon/kamera yerleştirme gibi casusluk faaliyetlerinde rahatlıkla kullanılabilir vaziyette.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.