Çinli Vivo, Face ID’den daha iyisini yaptı!

Çinli Vivo, Face ID’den daha iyisini yaptı!

Akıllı telefon pazarını yavaş yavaş ele geçiren Çinli markalar Apple’ın 10. yılına özel olarak geliştirdiği iPhone X modelinde yer alan Face ID özelliğinden çok daha iyisini yaptıklarını duyurdu. İşte Vivo Time of Flight!

Dünyada ilk defa ekrandan parmak izi okuma teknolojisini kullanan marka olan Vivo ardından açılıp kapanan bir mekanizmaya sahip kamerayla çerçevesiz tanımına en uygun akıllı telefonu piyasaya sürmüştü.

Şimdi ise şirket Apple’ı karşısına alarak Face ID teknolojisinde çok daha iyisini yaptıklarını iddia etti. Time of Flight (TOF) olarak isimlendirilen bu sistem, yayılan ışığın özneden tekrar sensöre gelmesini hesaplayarak ortamın 3 boyutlu haritasını çıkartıyor.

Yüzünüzü 3 metre içerisinde en doğru biçimde tanıyabilen bu sensör, üç boyutlu fotoğrafçılığı da mümkün kılıyor. Bu sayede kişilerin tüm vücutlarını tarayabilen sistem sayesinde sanal kıyafet deneme sistemini de ilerleyen dönemde kullanabileceğiz.

Yapay zeka ile de desteklenen TOF, çok daha yetenekli bir hale geliyor. Bunun yanı sıra çok daha az yer kaplayan sensörler, ışık tabanlı çalıştığı için maliyeti de aşağı çekiyor. Bunun yanı sıra TOF için herhangi bir çentiğe de ihtiyaç duyulmuyor.

Vivo tarafından yapılan açıklamaya göreyse 300.000 noktayı inceleyebilen TOF, Face ID karşısında tam 10 kat daha hızlı. Portre modunda çok daha başarılı işler çıkarabileceği iddia edilen bu sistem arıtılmış gerçeklik tarafında da gelecek vadediyor.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.