Cinsel istismar! Filiz Alp yazdı...

Cinsel istismar! Filiz Alp yazdı...

Ne ara böyle olduk?

Gün geçmiyor ki bir tecavüz haberi okumayalim ve duymayalim..her kesimden insanların utanmadan , çekinmeden bu rezil durumu birilerine yaşattığıni okuyor ve duyuyoruz..
Peki ne oluyor ?Nedir bu sorunun ayakları? Eğitimsiz insanlar yapıyor deseniz o da değil, geçen basinda sözüm ona hayvan hekimi olan bir insanın gencecik bir kıza yaptıklarını okudum,bu kadarına da pes dedim..
Yaş sınırı yok , enset ilişki almış başını gidiyor..bu da yetmiyor gibi hayvanlara yapılan tecavüzler de cabası..
Beylik cümleler ile konuşmak istemiyorum..
Bu toplumsal travmanın , ahlaksızlığin nasıl aşılması konusunu gündeme defalarca getirsek de neden minimuma çekemiyoruz?
Toplumca sapik mı olup çıktık Allah aşkına?
Bu nasıl arzu ve şehvettir?bir baba kızına dokunur ama nasıl dokunur biri ona zarar verdiğinde gözyaşlarıni silmek için dokunur..
Bir öğretmen , öğrencisine dokunursa nasıl dokunur ,hayata hazırlayarak yüreğine dokunur..zaten başka türlüsü de düşünülemez..ne yazık ki bazı şeyler ütopya oldu ..bu güzelim ülke ne hale geldi? Sokaktaki çocukları sevemez olduk, konu komşuya güvenemez olduk...birinin gösterdiği yakınlığın altında bir şeyler aradık..ne ara böyle olduk?
Dönelim yine başa cinsel istismarın karşılığı en ağır ceza olmalı veya sivil toplum kuruluşları ,eğitim sistemimiz yeniden oturup ne yapmalıyım diye düşünmeli..
Yoksa iki gün hayiflanip üçüncü gün unutacağımiz daha çok olaylar yaşanır ve de yaşanıyor..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum