Cinsellik Çocuklara Nasıl Anlatılmalı?

Cinsellik Çocuklara Nasıl Anlatılmalı?

Çocuklara cinsel konular kaç yaşında nasıl anlatılmalı?

Çocuklara cinsel konular kaç yaşında nasıl anlatılmalı?

Cinsel eğitim çocuklara kaç yaşında verilmeli? Çocuklara cinsellik nasıl öğretilmeli? Çocukların cinselliğe ilişkin sorularına nasıl cevap vermeli?

Çocuklar belli bir yaş diliminde bedenlerini keşfederler ve buna paralel olarak cinsellikle ilgili bilgilenmek isterler. Peki çocuklara cinsellik kaç yaşında anlatılmalı? Türkiye'nin süper dadısı Pedagog Gözde Erdoğan cevapla.tv'ye anlattı:

"Çocuklar ortalama 3-4 yaşlardan itibaren cinsel eğitime merak salmaya başlarlar. Bununla ilgili sorular sormaya başlarlar. Cinsel bölgelerini keşfederler. Şimdi bu dönemde çocuğunuz hazır olmadan siz çocuğunuza cinsel eğitimi vermeye başlarsanız hata yaparsınız. Bu nedenle çocuğunuzun size soru sormasını desteklemeniz gerekiyor. Çocuğunuzun cinsellikle ilgili cinsel konularla ilgili size soru sorabilmesi için size öncelikle güven duyması gerekiyor. İkincisi de, çocuğunuz size soru sorduğunda sizin endişeyle, kaygıyla ya da onu korkutarak cevap vermemeniz gerekiyor. Ve çocuğunuzun hazır olduğunu onun sorduğu sorulardan cinsel meraklarından anlayabilirsiniz. Bu konulara dikkat ettiğinizde çocuğunuza cinsel eğitim vermeye hazır olursunuz"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.