Çıplak ayakla toprağa basarsanız...

Çıplak ayakla toprağa basarsanız...

Ayaklarınız toprağa değdiğinde vücudunuzda gerçekleşenleri duyunca oldukça şaşıracaksınız.

Çıplak ayakla toprağa basmanın sağlığınıza sayısız faydası bulunmakta. Son yıllarda giderek artan enfeksiyonel hastalıklar ve çeşitli kanser türlerinin toprakla ilişiğimizi kesmekten kaynaklandığını biliyor muydunuz? İşte ayaklarınız toprağa değdiğinde vücudunuzda gerçekleşenler…


Eskiden atalarımız toprağa ya çıplak ayakla basarlarmış ya da ayakkabı olarak hayvan derilerini kullanırlarmış. Bu sayede ise vücutlarındaki elektrik potansiyeli dengelenir,  bütün hücre ve dokulara fayda sağlayan elementler yerleşirmiş.

Ancak çağımızın modernleşmesiyle insanlar plastiğe ve kauçuğa yönelerek kendilerini topraktan tamamen uzaklaştırmışlardır.


Uzmanlar son dönemlerde giderek artan kanser ve çeşitli enfeksiyonel hastalıkların insanların toprakla ilişiğini kesmesinden kaynaklandığını söylüyorlar. Araştırmalara göre, sentetik kauçuk tabanlı ayakkabılar elektron transferine izin vermez.  Ancak deri tabanlı ayakkabılar bu geçişi sağladığı için yalınayak gezmek de şart değildir.

Uzmanlar toprağa basmanın en etkili antioksidan olduğunu beirterek toprağa basmanın faydalarını şu şekilde açıklıyorlar;


Kanserden romatizmaya kadar her türlü hastalığı engelliyor 

Kanserden damar sertliğine romatizmadan astıma kadar pek çok hastalığın sebebi "enflamasyondur". Toprağa çıplak ayakla basmak ise enflamasyonu yok edecek güce sahip.
 

Kırmızı kan hücreleri artış gösterir 

Topraklama ile kırmızı kan hücreleri yüzde 280 artar. Bu durumun sonucunda ise kana büyük oranda oksijen gider. Ve aklınıza gelebilecek bütün ölümcül hastalıkların tehlikesi en aza inmiş olur.
 

Diyabet hastalığına engel olur

Topraklama sonucunda çocuklarda görülen 2 tip diyabet hastalığının en önemli nedeninin topraklama eksikliğinden olduğu ortaya çıkmıştır.

 Yapılan araştırmalara göre, hayvanlarda yapılan deneyler sonucunda topraklanmamış farelerin kan şekerlerinin aynı beslenme programı uygulanan topraklama yapılan farelere oranla daha yüksek olduğunu gösteriyor.
 

Kalp krizini engeller 

Özellikle kadınlarda doğum kontrol haplarının fazla kullanılması sonucunda zeta potansiyeli çoğalır. Bu potansiyel ilerleyen zamanlarda kadınlarda kalp krizi riskinin artmasına neden olur.

Toprağa uzun süre basılması sonucunda zeta potansiyeli nötr hale gelir ve kalp krizi riski en aza iner.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.