Çipli kimlik kartı için son başvuru tarihi ne zaman?

Çipli kimlik kartı için son başvuru tarihi ne zaman?

Yeni çipli kimlik kartı başvurusu devam ediyor.

Yeni çipli kimlik kartı başvurusu devam ediyor. Yeni nesil nüfus cüzdanı yerine geçecek olan çipli kimlik kartı, online randevu sistemi aracılığıyla sıra beklemeden alınabiliyor. Peki yeni çipli kimlik kartı için gerekli belgeler ne? Şifre zarfı ne işe yarıyor? Kaybederseniz ne olur?

Kimlik kartı başvurusu nasıl yapılıyor? - Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çagri Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.

Kimlik kartı başvurusunda hangi belgeler isteniyor? - İlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılır.

Kimlik kartı başvurusunu kim yapabilir? - On beş yaşını tamamlamış olanların şahsen başvurması gerekmektedir.

Hangi biyometrik veriler alınır? - Kimlik kartında on beş yaşını tamamlamış kişilerin parmak izi, parmak damar izi ve el ayası damar izi biyometrik verileri alınır.

Kimlik kartında kullanılacak olan fotoğrafın özellikleri nasıl olmalı? - Kimlik kartında kullanılacak fotoğrafın kişinin son halini göstermesi bakımından son altı ay içerisinde çekilmiş ve ICAO standartlarına uygun biyometrik fotoğraf olması gereklidir.

2017 yılının başından itibaren bütün Türkiye’de dağıtılmaya başlanan yeni kimlik kartları 3 yıl içinde Türkiye’nin tamamında dağıtılacaktır. Dolayısı ile 2019 yılının sonuna  yani 2020 yılına kadar dağıtım devam edecektir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.